Afbeelding
eigen foto

Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex

Algemeen

Op de agenda van de gemeenteraad van juni staat een voorstel voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne op camping Landrust. Dit terrein is oorspronkelijk aangekocht met de bedoeling een multifunctioneel sportpark voor Hulshorst te realiseren. “Zoals het zich nu laat aanzien zal de raad, gezien de urgentie en het gebrek aan alternatieve locaties, donderdag echter instemmen met dit voorstel” , aldus Gemeentebelang in een persbericht. 

Gemeentebelang is er zich van bewust dat de gemeente Nunspeet haar steentje moet en wil bijdragen aan de opvang van deze vluchtelingen. Raadslid Ans Pluim vindt het echter jammer dat dit voorstel en eventuele alternatieve locaties niet goed is besproken. “Uiteraard is snelheid geboden, want bijvoorbeeld over twee maanden met een oplossing komen geeft geen pas. De gemeente is gewoonweg verantwoordelijk om mensen uit de particuliere opvang te huisvesten in een gemeentelijke opvang. Er dient vanuit het college echter beter en eerder naar onze inwoners en de raad te worden gecommuniceerd om onbegrip en onduidelijkheid te voorkomen”

Ook raadslid Corrie Jansen geeft aan dat door betere communicatie wellicht meer begrip zou zijn voor deze oplossing. “De fractie van Gemeentebelang zal doorzetten waar zij al mee bezig was : aandacht vragen voor woningen voor onze eigen inwoners in de vorm van passende woonruimte op korte termijn. Ook zullen wij erop toezien dat het college zich houdt aan de afspraak dat het onderzoek naar het realiseren van multifunctioneel sportpark in Hulshorst, zoals afgesproken in het raadsakkoord, gewoon doorgaat.”

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11