Het fietspad langs de Zuiderzeestraatweg moet onderdeel uit gaan makenvan de snelfietsroute tussen Zwolle en Amersfoort.
Het fietspad langs de Zuiderzeestraatweg moet onderdeel uit gaan makenvan de snelfietsroute tussen Zwolle en Amersfoort. Wijnand Kooijmans

Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit

Algemeen

De provincie Gelderland heeft onvoldoende budget en capaciteit voor de aanleg van een snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort. Ook ontbreekt bij de provincie de prioriteit.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit een ambtelijke reactie van de provincie. Onderzoek heeft wel aangetoond dat er potentie is voor een snelle fietsroute. Het tracé moet globaal de historische route van de Zuiderzeestraatweg volgen. Steden, dorpen, bedrijventerreinen en andere belangrijke bestemmingen zijn daaraan verbonden.

Beseft wordt dat de fietsroute vrijwel nooit in zijn geheel door iemand wordt afgelegd. De samenhang van de route zorgt er wel voor dat het fietsgebruik op iets langere afstand kan toenemen. Het huidige fietsgebruik, in combinatie met de beoogde snelheidswinst en verschuiving van de auto naar fiets, leidt tot een toename van het aantal fietsers en vraagt om een kwalitatief hoogwaardige route.

Het ambtelijk standpunt van de provincie wordt binnenkort zowel bestuurlijk als ambtelijk aangekaart door de gemeenten op de Noord-Veluwe. Hierbij wordt gewezen op de mobiliteitsvisie van de provincie Gelderland. Hierin wordt aangegeven dat het aanleggen van een snelle fietsverbinding één van de belangrijkste mobiliteitsvraagstukken is in de regio Noord-Veluwe. Het gaat om een fietspad die onder meer de gemeenten Oldebroek, Elburg en Nunspeet doorsnijdt.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11