Er wordt een gezellige dag verwacht in Elspeet.
Er wordt een gezellige dag verwacht in Elspeet. eigen foto

Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet

Algemeen

De Boer’ndag staat voor aanstaande zaterdag, 27 augustus, weer op de kalender. Na een paar jaar gaat het weer gebeuren bij de molen van Elspeet en Ondernemend Elspeet is de organisator bij molen De Hoop, Molenweg 6 in Elspeet. 

Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur kan het publiek genieten van oude tradities, een gezellige markt en de afsluiting van het oogstseizoen. De moleneigenaar, Andries Beelen en zijn echtgenote, hebben deze dag hun molen geopend voor publiek. Daarnaast zijn veel andere dorpsbewoners betrokken die de Boer’n Fair en andere activiteiten organiseren. Vrijwilligers die samen met de Ondernemers Vereniging de jaarlijkse markt met meer dan honderd kramen op poten zetten. De jongste jeugd mag gratis naar binnen en kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen betalen 2,50 euro entree.
Verder kunnen belangstellenden deze dag op het terrein achter de molen deelnemen aan diverse activiteiten. Wat te denken van het Elspeets Kampioenschap: Maaien met de zeis. Dit is ambachtelijke activiteit die niet iedereen meer beheerst. Al deze en andere activiteiten worden beloond met prijsjes of herinneringen aan het evenement. Genieten van oude tractoren is ook een onderdeel van deze dag. Een heuse rondrit door het gehele dorp staat garant voor veel vrolijke gezichten. Ook enkele demonstraties staan op het programma. Bijvoorbeeld van voltige vereniging Hipp Oss en hondensportvereniging GHSV. Voor de kids is er een springkussen.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11