Schieten bij De Valk in Elspeet. Rechts kampioen André ten Voorde.
Schieten bij De Valk in Elspeet. Rechts kampioen André ten Voorde. Eric Kroes

Schutters De Valk in Elspeet in zonnetje gezet

Algemeen

Elspeet heeft een Nederlands Kampioen in de gelederen. André ten Voorde van Schietvereniging De Valk in Elspeet wist zijn seizoen af te sluiten met een prachtige prestatie. In het onderdeel Luchtgeweer (Hoofdklasse) wist Ten Voorde in de finale toe te slaan. Daarnaast werd ook NK teams gewonnen door SV De Valk. Hiervoor werden de schutters afgelopen week in het clubhuis gehuldigd door voorzitter Cees van de Steeg.

Eric Kroes

Op 1 en 2 juni werden in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het NK luchtgeweer en luchtpistool gehouden. Ook dit jaar was André ten Voorde uitgenodigd om deel te nemen. De Schutter was als derde gerankt voor deze wedstrijd, dus de kans op een medaille was bij voorbaat zeker aanwezig. Na de serie van 60 schoten ging André als tweede de finale in met in totaal acht schutters. Na 20 finale schoten waren nog drie schutters over die gingen strijden voor de titel. André ten Voorde: “Er was een onderling verschil van 0,2 punt, dat kun je vergelijken met 2mm op een afstand van 10 meter. In de finale moesten weer twee schoten gedaan worden. Waarvan één schot van mij een 10,9 was en dat is de perfecte 10; hoger kun je niet scoren.” Het werd de genadeslag voor de twee concurrenten.

Na dit schot was een voorsprong van twee punten opgebouwd, die Ten Voorde in de laatste twee finale schoten niet meer uit handen gaf. De schutter geeft aan dat zijn gevoel en zijn mentale kracht die dag ook perfect was. Zo kwam uit waar André altijd van gedroomd heeft toen hij als kleine jongen van 13 begon met schieten bij SV De Valk. “Dick Boschman is onze trainer en daar heb ik ook veel aan te danken. En dat geldt zowel voor techniek, maar ook mentaal.” 

Ook werden de Landelijke klasse kampioenschappen en NK teams gehouden op deze dagen. Voor het Team van SV De Valk waren diverse kandidaten binnen de vereniging. Helaas kon de Elspeetse schietvereniging door omstandigheden niet haar sterkste team opstellen. Echter met zes hoofdklasse schutters in de vereniging is de basis wat breder. Zo kregen Maarten Noordijk, Dinand Koetsier en André ten Voorde het wel voor elkaar om ook nog het NK Teams in de Hoofdklasse te veroveren. Hiermee wordt bevestigd dat talent en training kunnen resulteren tot een uitstekend resultaat. André ten Voorde: “De eerste maandag in september begint het nieuwe schietseizoen. Iedereen is welkom.”

Binnen de club is sinds dit jaar ook ruimte voor andere verenigingen. Voorzitter Cees van de Steeg is met zijn bestuur en leden hierover in vergadering geweest. De leden hebben besloten dat een kleine klaverjasvereniging elke derde maandag van de maand in de accommodatie welkom is. Tijdens de andere maandagavonden wordt een gedeelte van het clubgebouw afgestaan aan de nieuwe dartvereniging De Valkeniers. 

Cees van de Steeg: “We hebben een mooie accommodatie en op deze manier kunnen we als verenigingen elkaar helpen. Vooral kleine verenigingen die niet een onderkomen hebben, kunnen wel blijven bestaan.” Wie geïnteresseerd is in luchtgeweer of pistool schieten, klaverjassen of darten kan terecht op de maandagavonden vanaf 19.30 uur aan de Ploegweg 65 in Elspeet.

Info: www.svdevalk.nl

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug. 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug. 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug. 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug. 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug. 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug. 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug. 2022, 08:11