Er moeten o.a. zestien appartementen komen.
Er moeten o.a. zestien appartementen komen. Wijnand Kooijmans

Woningbouw op plek garage

Algemeen

Twee plannen in één klap voor woningbouw aan de Bergakkerweg in Nunspeet. Het gaat om zestien appartementen en twee grondgebonden woningen op de plek van de voormalige garage Vierhout en acht appartementen op een terrein dat grenst aan het parkeerterrein Kerkendriest. Beide plannen worden via deze weg ontsloten.

Wijnand Kooijmans

Wethouder Jaap Groothuis gaat nog wel even kijken naar de verkeersveiligheid voor de bewoners om te voorkomen dat hen de plooien uit de broek worden gereden op het parkeerterrein. De leden van de commissie Ruimte en Wonen hadden weinig moeite groen licht te geven voor de plannen door het afgeven van de benodigde verklaring van geen bezwaar. Dat maakt dat als geen bezwaren worden ingediend tegen de benodigde ruimtelijke procedure het college van burgemeester en wethouders de gevraagde vergunning kan afgeven.

Tegen de bouw op de plek van garage Vierhout zijn wel vooraf vier bezwaren ingediend. Het gaat om de massa van het complex en het parkeren. Maar de indieners zijn te vroeg met hun bezwaren, die kunnen pas worden ingediend zodra de zienswijzenprocedure start. De bezwaren zijn echter, zo geeft het college aan, niet zo zwaarwegend dat vooraf al van het plan moet worden afgezien. Verwacht wordt dat bijvoorbeeld de druk op de Bergakkerweg afneemt omdat de woningen worden ontsloten op de Kerkendriest. Het weer inrichten als garage zou wel voor meer verkeer op de Bergakkerweg zorgen.

Voor de realisering van het tweede plan, op een deel van het tijdelijke deel van het parkeerterrein Kerkendriest, wil de initiatiefnemer nog een stukje grond van de gemeente aankopen om parkeren voor de bewoners van de appartementen mogelijk te maken. Daarvoor krijgt de raad nog een apart voorstel. Leden van de commissie vinden het wel jammer dat niet in beide plannen sociale woningbouw kan worden gerealiseerd.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11