Cokky de Visser is met pensioen gegaan.
Cokky de Visser is met pensioen gegaan. Eric Kroes

‘Ik mocht een schakel zijn in het mooie werk’

Algemeen

Met enige weemoed heeft directrice Cokky de Visser de deur van Oranjehof in Elspeet achter zich gesloten. Ruim dertien jaar heeft ze zich volledig voor het zorgcentrum ingezet. En wat ze in die jaren heeft bereikt met het voltallige bestuur, personeel en de honderden vrijwilligers is niet gering.

Eric Kroes

Hoewel ze per 1 januari met pensioen ging, gaat ze de komende drie maanden nog zaken overdragen aan de nieuwe bewindslieden. Dit zijn Leo Kok (bestuurder) en Corina Stolk (Teammanager). De gezellige sfeer is door de jaren heen gebleven en waar mogelijk was, nog versterkt. De steun van de kerken is enorm en dat maakt Cokky de Visser dankbaar: “Oranjehof is er voor alle Elspeters en dat maakt ons zorgcentrum ook geliefd in het dorp. De kerken zijn goed voor de Oranjehof. De ambtsdragers en vrijwilligers zijn aanwezig bij weeksluitingen en zijn aanwezig bij de dagelijkse open tafel; helpen daar en openen én sluiten de maaltijd met gebed en het lezen van een Bijbelgedeelte. En er is vanuit hen alle aandacht voor de bezoekers. Maar ook financieel kunnen we een beroep op ze doen. Gelukkig hebben we dat nog niet vaak nodig gehad, maar de bezuinigingen gaan wel meer drukken op Oranjehof.”

Haar uitdaging en de taak van het ondernemende bestuur was om het zorgcentrum verder uit te bouwen met meer zorg- en verpleegappartementen. Verpleeghuis Norschoten heeft daar een belangrijke rol ingespeeld, maar De Visser wil ook Omnia Wonen niet vergeten te noemen. Dat geldt ook voor de gemeente Nunspeet die altijd bereid was om mee te denken en te helpen waar het kon. Met een glimlach zegt ze: “De gemeente zorgt goed voor ons.”

Dat was ook zichtbaar in de realisatie van het project Groenhof met twaalf zorgwoningen voor personen met een beperking. Een project dat maar liefst tien jaar heeft geduurd voor het gereed was. Een project dat ontzettend veel energie heeft gekost, maar uiteindelijk mede dankzij de hulp van St. Op weg met de ander en de inzet van ‘s Heeren Loo werd gerealiseerd.

Oranjehof, de verpleegappartementen en de Groenhof, en Oranjehof met de 39 zorgwoningen, is grotendeels klaar voor de toekomst. Elspeet heeft hiermee al een zorgzone. Uniek, want in Nederland is geen dorp met nog geen 5000 inwoners dat een zo uitgebreid aanbod heeft voor zorg en verpleging. De vele vrijwilligers hebben net als iedereen de gevolgen van de covid-19 moeten meemaken. De Visser is zich bewust van de impact die het op iedereen heeft. “Het mooiste compliment was dat een vrijwilliger, ernstig ziek, bij het afscheid nemen tegen me zei, je bent een Elspeter geworden, je bent één van ons.”

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11