Afbeelding
eigen foto

SGP presenteert verkiezingsprogramma

Algemeen

Met een symbolische overhandiging in de raadszaal van het gemeentehuis heeft de SGP het verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. Titel is ‘Samen leven in verbondenheid.’ Door Bert-Jaap van de Weg, voorzitter van de afdeling Nunspeet-Hulshorst werd het programma overhandigd aan lijsttrekker Harm Jan Polinder. Het betekent tevens de aftrap van de verkiezingscampagne.

In het eerste hoofdstuk wordt aangegeven dat het vloekverbod blijft gehandhaafd. Dat geldt ook voor het ambtsgebed bij aanvang van de raadsvergadering. De sluitingstijd van de horeca wil de SGP zien vastgesteld om middernacht. Tijdige sluiting draagt, zo wordt aangegeven, bij aan gezondheid, leefbaarheid en woonplezier. Aanstootgevende reclame moet worden geweerd. Men spreekt zich uit tegen sport)evenementen op zondag en de winkelopenstelling op zondag. Doelstellingen en activiteiten van subsidieontvangers mogen niet in strijd zijn met de Bijbel. Aangegeven wordt dat het gemeentebestuur er moet zijn voor de gehele samenleving en de gemeente zich hard moet maken voor de meest kwetsbaren. Buurtpreventie, WhatsAppgroepen en AED projecten moeten worden gestimuleerd. Er moet actief worden ingezet op matiging van alcoholgebruik, het gebruik van alcohol op straat moet verboden blijven.

Wijkagenten moeten zichtbaar zijn op straat. In iedere kern moet een steunpunt zijn waar burgers de wijkagent periodiek kunnen spreken. Er worden geen coffeeshops toegestaan. De SGP spreekt zich uit voor behoud van de huidige locaties van de brandweerkazernes. Zolang de aanrijtijden van de ambulances niet voldoen aan de wettelijke eisen blijft de First Responder in Elspeet gehandhaafd.

Het gratis parkeren moet worden gehandhaafd, de winkelcentra moeten aantrekkelijk worden gehouden door onder meer goed onderhoud. In Elspeet moet de realisatie van de bedrijvenstrip worden voortgezet. Bedrijfskavels worden zo veel mogelijk uitgegeven aan lokale bedrijven met lokale werkgelegenheid.

Gepleit wordt voor optimalisatie van het fietsverkeer. Actuele verkeersknelpunten moeten met spoed worden aangepakt, ook de plekken waar het autoverkeer stroopt. Woonwijken moeten optimaal worden ontsloten. Het verbreden of scheiden van het fietspad tussen Nunspeet en Elspeet moet nader worden onderzocht. Woonwijken moeten goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer.

Kinderen met leer- en ontwikkelingsachterstanden wil de SGP intensief zien begeleid. Opvoedkundige problemen van leerlingen moeten vroeg worden gesignaleerd. Scholen mogen niet worden gedwongen zich om te vormen tot een Integraal Kind Centrum of brede school.

De eindtijd voor geluidsoverlast wil de SGP zien vastgesteld op 23 uur. Grootschalige evenementen mogen niet binnen de bebouwde kom plaatsvinden. Bouwen moet plaatsvinden voor de eigen inwoners. Hierbij moet nadrukkelijk worden gekeken naar kleine woningen ten behoeve van starters. De doorstroming op de woningmarkt moet worden gestimuleerd. Gekeken moet worden of een eigen milieustraat kan worden aangelegd.

Afbeelding
Klaverjassen bij vv Hulshorst 27 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aan tafel in Kapel Hulshorst 26 aug 2022, 16:11
Afbeelding
Nacht van Nunspeet trekt duizenden bezoekers 26 aug 2022, 10:48
Afbeelding
Geen financiële bijdrage voor WK jonge dressuurpaarden 26 aug 2022, 08:12
Afbeelding
Aanleg snelle fietsroute tussen Zwolle en Amersfoort krijgt geen prioriteit 25 aug 2022, 13:47
Afbeelding
Derde editie van Brasswood Festival in Nunspeet 25 aug 2022, 13:45
Afbeelding
Boer’ndag is dit jaar weer helemaal terug in Elspeet 25 aug 2022, 08:11