Ook in 2022 sportmanager in Nunspeet

De sportmanager blijft ook in 2022 actief binnen de gemeente Nunspeet. Hiervoor wordt een subsidie van 30.000 euro beschikbaar gesteld door het college van burgemeester en wethouders. Dat is de helft van het totale bedrag dat is benodigd. Het resterende bedrag komt voor rekening van het Sportbedrijf Nunspeet.
Sinds 2019 is de sportmanager succesvol bezig in de gemeente Nunspeet en is zij tijdelijk in dienst van het Sportbedrijf Nunspeet. De eerste twee jaar is gewerkt met subsidie van de provincie Gelderland om de ontwikkeling van open clubs en vitale sportparken te stimuleren. Zij zet zich in voor het ‘open sportpark’ door verbindingen te leggen met maatschappelijke organisaties zoals onderwijs, welzijn en de zorg om zo meer activiteiten te houden voor onder andere kinderen, mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Ook is zij van toegevoegde waarde voor de gemeente en heeft zitting in de projectgroep rondom de revitalisering van sportpark De Wiltsangh en de projectgroep rondom de turnhal, horeca, inrichting en planning.
De sportmanager in de gemeente Nunspeet moet zelf een structurele inbedding van haar functie mogelijk maken voor de toekomst.

Open de
Poorten

Met Open de Poorten wordt in het weekend van 22 en 23 april het nieuwe evenementenseizoen in de gemeente Elburg geopend. Het gaat om activiteiten voor de inwoners van alle vijf de woonkernen. Verenigingen, instellingen, enz. krijgen tijdens het evenement de mogelijkheid om zich door middel van een open podium te presenteren.
Het evenement heeft een lokaal karakter, er is geen bewuste landelijke promotie. Het weekend staat in het teken van de kernwoorden: heden, verleden en toekomst; saamhorigheid; wie en wat zijn we; verbinding en streekproducten-korte ketens. Het begrip cultuur komt op beide dagen als een rode draad in het programma terug.. Open de Poorten is tevens de aftrap van het themajaar 1572 ‘de geboorte van Nederland.' De vrijdag staat in het teken van ‘Pure Buren.' Verbinding tussen jong en oud. Jongeren en ouderen worden op diverse manieren aan elkaar verbonden. Via het familiegevoel naar ook het thema cultuur, zoals dichtkunst, muziek, dans etc. Maar ook het thema eenzaamheid en kletscafé om nieuwe contacten en nieuwe vrienden te maken. Als afsluiting van de dag presenteert de horeca zichzelf met (nieuwe) streekproducten aan het publiek. De zaterdag biedt verenigingen, stichtingen etc. ruimte om zich door middel van een standplaats en/of gedurende een vijf minuten durende sessie op een open podium te presenteren.