Kippenhok wordt recreatiewoning

Het besluit handhavend op te treden tegen permanente bewoning van een voormalig kippenhok aan het Zwolsewegje in Nunspeet wordt niet teruggedraaid. Het college is wel bereid aan het gebouw een recreatiebestemming te geven.
De eigenaar heeft in het verleden hierin zelf gewoond en na de realisering van zijn woning het verhuurd. In 2010 is door de vorige eigenaar een verzoek ingediend om hier een vrijstaande woning te mogen bouwen. Bij de behandeling van dit verzoek is al melding gemaakt van langdurige bewoning van de voormalige kippenschuur en daar niet op is gehandhaafd. Op grond van deze melding is destijds geen actie ondernomen.
In 2019 is door het college een aankondiging gestuurd waarin werd gedreigd met het opleggen van een dwangsom. De bouw van het kippenhok stamt uit 1950 waarbij in 1963 een verbouwing heeft plaatsgevonden met dakpannen en een schoorsteen. Daarnaast werd enkele keren een kampeerexploitatievergunning afgegeven voor de verhuur van één vakantiehuisje.
Hieruit concludeert het college dat de gemeente actief heeft meegewerkt aan het bewonen van het gebouw voor recreatieve doeleinden. Maar niet aan permanente bewoning en verhuur. Dat maakt dat men wil meewerken bij een volgende planologische wijziging van het bestemmingsplan aan het geven van een recreatiebestemming aan het voormalige kippenhok. Maar dat geen reden wordt gezien af te wijken van het opleggen van een dwangsom voor verboden permanente bewoning.

QR-codes

Wie toegangsbewijzen moet controleren in verband met de corona maatregelen kan hiervoor maxinaal duizend euro ontvangen van de gemeente Nunspeet als tegemoetkoming in de kosten. Door de gemeente is voor de controleplicht een totaal bedrag van 72.153,37 euro ontvangen van het Rijk. Het college heeft besloten hiervan 6.400 euro in te zetten voor de inzet van de eigen boa’s. Het resterende bedrag wordt beschikbaar gesteld voor organisaties die de QR code moeten controleren, zoals organisaties in de horeca, evenementenbranche, cultuur- en/of sportsector. De aanvraag kan worden ingediend via www.nunspeet.nl

Noodopvang

Vervolg van voorpagina

Dat was voor de burgemeester reden in gesprek te gaan met de eigenaar van het hotel, directe buren, bestuur van de dorpsgemeenschap Vierhouten, eigenaar van de supermarkt, wijkagent en fractievoorzitters in de raad. Die hebben een positief advies gegeven over de verlenging.