De initiatiefnemers kijken tevreden terug op de actie.
De initiatiefnemers kijken tevreden terug op de actie. eigen foto

Een aantal Nunspeters en Elspeters heeft de vluchtelingen die tijdelijk wonen in De Malle Jan in Vierhouten verrast met kerstpakketten en livemuziek.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er een kerstzanguur georganiseerd zou gaan worden op het buitenterrein. De animo om daaraan mee te werken was groot vanuit de Nunspeetse samenleving. Band, licht, geluid en podium waren geregeld. Na het aanscherpen van de maatregelen moesten er aanpassingen komen in het programma. Er mochten twee medewerkers het terrein op om de kerstpakketten uit te delen en de muziek mocht binnen verzorgd worden door twee personen.
Initiatiefnemer Jennifer Elskamp: "Die aanpassingen waren nodig, maar wel heel jammer. Het was zo mooi om te zien hoeveel mensen bereid waren om een bijdrage te komen leveren tijdens het geplande kerstzanguur. Hoe mooi was het geweest om samen met de vluchtelingen en een aantal Nunspeters buiten kerstliederen te zingen. Ik ben echt onder de indruk geraakt van de gastvrijheid en naastenliefde van de inwoners van onze gemeente. Heel mooi dat we in aangepaste vorm alsnog de kerstgedachte van hoop en licht handen en voeten mochten geven”
Tijdens het uitdelen van de pakketten hebben Betty van Bronswijk en Jennifer Elskamp de muziek verzorgd aan de vleugel die in het restaurant van De Malle Jan staat. Vooral de kinderen dromden samen rond de piano en probeerden mee te zingen. De kerstpakketten werden met veel enthousiasme ontvangen. Paulien van Triest (Joy Elspeet): "We hebben enorm veel etenswaren en speelgoed gekregen om uit te delen. Zowel van particulieren als van bedrijven. We konden voor elk gezin een groot kerstpakket maken en hebben ook nog dozen vol speelgoed achter kunnen laten. De blijdschap en dankbaarheid waren groot. Daar doe je het voor."