Wie zullen deze editie het podium mogen beklimmen?
Wie zullen deze editie het podium mogen beklimmen? eigen foto

49e Ronde van Nunspeet is in aantocht

Na twee jaar géén wielerronde vanwege corona en dus óók geen plaatselijke kampioenen, wordt dit jaar de 49e editie van de Ronde van Nunspeet gehouden en wel op woensdag 17 augustus. Het programma is uitgebreider dan voorgaande jaren en aangepast voor met name de jeugd en recreanten van de gemeente Nunspeet.Direct na de opening om 18.00 uur werken de allerkleinsten in twee leeftijdsklassen (2-3 & 4-5 jaar) op een 100 meter parkoers op de Dorpsstraat (tussen Bergakkerweg en Beregoed) hun wedstrijd om het 'Kampioenschap van Nunspeet Loopfietsen' af. Daarvoor worden loopfietsjes mét helm door ATB Vereniging Oldebroek beschikbaar gesteld. Voor de winnaar is een waardebon van Intertoys te verdienen. De nummers twee en drie krijgen ook, net als de winnaar, een snoepzakje van Jamin.
Om 18.30 en om 18.45 uur gaan twee categorieën, 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar, na elkaar van start in het 'Kampioenschap van Nunspeet Jeugd'. Zij rijden respectievelijk twee en drie verkorte ronden van het wedstrijdparkoers (halverwege Driestweg linksaf Spoorlaan). Ook voor deze winnaars is een waardebon van Intertoys te verdienen en de top drie ontvangt een snoepzakje van Jamin. Alle deelnemende kinderen krijgen een medaille én ijsbonnetje van Het IJscafé, als zij na hun wedstrijd hun rugnummer inleveren.Om 19.00 uur starten de recreanten (vanaf 15 jaar) geboren of woonachtig in de gemeente Nunspeet, om het 'Kampioenschap van Nunspeet' over 25 minuten + 1 ronde wedstrijd. De eerste drie aankomende bij dames en heren worden op het podium om 19:30 uur door waarnemend burgemeester Céline Blom en Miss Rose gehuldigd en krijgen van de gemeente een prachtige bokaal.
In verband met aantal beschikbare loopfietsen (twintig), maar ook voor de ander categorieën om het 'Kampioenschap van Nunspeet' kan iedereen van tevoren zich alvast aanmelden. Stuur een mail vóór 15 augustus naar renners@rondevannunspeet.nlDaarnaast kan ook op de dag zelf tussen 17.15 en 17.45 uur in de geluidswagen op de Markt worden ingeschreven. Deelname is gratis en iedereen krijgt een rugnummer die na afloop na de wedstrijd ingeleverd moet worden.
Na deze wedstrijden volgen nog twee wedstrijden; dé finale om het Veluweklassement voor Elite, Beloften en Amateurs om 19.45 uur over veertig ronden. Daarna volgt de Shimano Rush race, een afvalwedstrijd voor twintig renners. Zij hebben al punten kunnen verdienen tijdens ontmoetingen in Heerde, Nijkerk, Ugchelen, Horst&Telgt, Epe en Elspeet. Kijk voor meer informatie op de website www.rondevannunspeet.nl