vv Nunspeet zwaait spelers uit

In een afscheidswedstrijd worden donderdag 18 augustus vier spelers uitgezwaaid met langdurige verdiensten voor voetbalvereniging Nunspeet. Zij hebben zelf een zogenaamde sterrenformatie vastgesteld die het opneemt tegen de huidige selectie. De aanvang is om 19.30 uur.
Marco Drost heeft veertien jaar voor Nunspeet gespeeld met uitzondering van één seizoen waarin hij voor FC Horst in Ermelo uitkwam. Peter Huijgen speelde tien jaar bij Nunspeet, waarvan twee jaar de tweede selectie. Beiden spelen al respectievelijk twee en een jaar niet meer voor Nunspeet, maar in verband met corona kon er van hen niet eerder afscheid worden genomen. Giljan Tissingh speelde zes jaar voor Nunspeet, Patrick Pluim veertien jaar met tussendoor even Go Ahead Kampen. Beiden stopten aan het eind van het afgelopen seizoen.

Fietstochten Woord en Daad

Woord en Daad houdt fietstochten waarvan de opbrengst is bestemd voor een landbouwproject in Burkina Faso. In Elspeet kan nog worden opgestapt maandag 15 augustus. Startpunt is het verenigingsgebouw Kerkerf achter de Hervormde Kerk aan de Nunspeterweg.
In Nunspeet zijn er tochten de maandagen 15 en 22 augustus. Hier is het vertrekpunt de Snuffelhal aan de Stationslaan 53 die na afloop ook is geopend voor de deelnemers. Gestart kan worden voor alle fietstochten tussen 18 en 19 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen 1,50 euro. Voor gezinnen bedraagt het inschrijfgeld maximaal tien euro. In het inschrijfgeld is een consumptie inbegrepen.

Spreekuur

Het spreekuur van het financieel trefpunt iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur in de bibliotheek in Nunspeet is tot het eind van dit jaar gewaarborgd. Door het college wordt een subsidie van 4.675 euro verstrekt aan Stimenz voor de coördinatie van het trefpunt. In september komt het college met een evaluatie rond de inzet en het doel van het financieel trefpunt. De belangstelling voor het spreekuur is groeiende. Onder meer wordt steun gevraagd bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag van achthonderd euro die beschikbaar is voor mensen en die deze niet rechtstreeks hebben ontvangen.

Zomeravonddienst in kerk

In de Driestwegkerk in Nunspeet wordt zondag 21 augustus een zomeravonddienst gehouden. Voorganger is dominee Ruben Werrie uit Bunschoten-Spakenburg. Aanvang 19.00 uur.