Zorgboerderij

Vervolg van voorpagina

Wijnand Kooijmans

De initiatiefneemster deed in de commissie ruimte een verwoede poging de leden op andere gedachten te brengen ten aanzien van de camping. Onder meer door de toezegging een strook van drie tot vier meter breed rond het terrein waar de camping is gepland aan te leggen met bloemen, planten, struiken en bomen. Van geluidshinder zal volgens haar geen sprake zijn. Polinder is duidelijk: “geen camping, dat tast het open landschap aan en dat is ongewenst.” Waar andere commissieleden aanvankelijk nog wel enige aarzeling hadden of een clamping echt niet mogelijk is. Dit omdat men de argumentatie van het college om dit onderdeel af te wijzen niet al te overtuigend vond.
Dat veranderde door de uitspraken van wethouder Groothuis. Die stelt dat men de aanvrager zo veel mogelijk tegemoet is gekomen omdat men vindt dat er sprake is van een waardevol initiatief. Maar dat soortgelijke aanvragen elders in de gemeente tot nu zijn afgewezen. Het college verwacht dat een clamping toch overlast veroorzaakt al gaat het om maar elf tot twaalf tenten. Het aanbrengen van een bloemenpracht van vier meter volstaat niet om dat te voorkomen. "Het wordt gewoon een camping met alle lusten en lasten en dat haalt het gehele project onderuit. Het vraagt toch al de nodige inspanningen de andere activiteiten te ontwikkelen.

Winkelruimte / appartementen

Aan de Brinkersweg 2 in Nunspeet mag een winkelruimte komen met daarboven drie appartementen. De raadscommissie ruimte heeft geen probleem met het afgeven van de daarvoor benodigde verklaring van geen bedenkingen.
Wichert Stoffer (CDA) wijst op de vele verbeteringen die al zijn gerealiseerd in het centrum van Nunspeet. Ook dit plan draagt hieraan bij naar zijn mening. Gerrit Polinder (SGP) vindt het alleen een beetje vreemd dat de aanvraag is beoordeeld in het kader van woningbouw op maat en het hier ook gaat om een winkel. Volgens wethouder Jaap Groothuis gaat het hier om vergunde rechten. Er is op het perceel al een winkel aanwezig. De woningen worden gerealiseerd in het middensegment koop/huur.

Autopuzzelrit

Vanaf camping De Oude Pol in Nunspeet houdt de Harderwijker Automobielclub donderdag 26 mei een autopuzzelrit. De rit heeft een lengte van ongeveer twintig kilometer en bevat zo'n twintig puzzelopdrachten. Deelnemers dienen met minimaal twee personen in een auto te zitten. Inschrijven en starten tussen 19 en 20 uur. Het inschrijfgeld is 7.50 per auto. De prijsuitreiking is om 22.30 uur.