Aanpassing regeling

Wijnand Kooijmans

Met aanpassing van de overbruggingsregeling wil het college bereiken dat de mogelijkheden voor de tijdelijke bewoning van een recreatiewoning worden versoepeld. De in een artikel opgenomen voorwaarde dat het recreatieverblijf zes maanden voor aanvang van de tijdelijke bewoning niet reeds (tijdelijk) bewoond mag zijn geweest wanneer er sprake is van een situatie dat er concreet uitzicht is op een nieuwe woning wordt geschrapt.
Door de huidige situatie op de woningmarkt begon dit artikel steeds meer te knellen. Om aan de vraag te kunnen voldoen achtte het college van burgemeester en wethouders het wenselijk om het beleid tijdelijk aan te passen zodat het reeds aanwezige aanbod, ook beschikbaar blijft. Na twee jaar vindt een evaluatie plaats om te zien nog de beleidswijziging nog noodzakelijk is of teruggedraaid moet worden.
Indien er geen sprake is van een uitzonderingsregel treedt de gemeente op tegen permanente bewoning van recreatiewoningen. Door de uitzonderingsregeling wordt mensen de mogelijkheid geboden om tijdelijk ter overbrugging in een recreatieverblijf te wonen, omdat zij hun oude woning moeten verlaten en hun nieuwe woning nog niet door hen kan worden betrokken. De afgelopen jaren is gebleken dat het beleid voorziet in de behoefte en er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de regeling. De laatste periode zijn er regelmatig verzoeken binnen gekomen die niet voldoen aan het beleid. Er wordt steeds vaker gevraagd of het mogelijk is een recreatieverblijf te betrekken die op dat moment ook al in gebruik is in het kader van de overbruggingsregeling en op korte termijn beschikbaar komt.
Door de aanpassing van het beleid wordt hieraan nu tegemoet gekomen. Nadrukkelijk wordt vermeld dat de uitzondering niet geldt voor woningzoekenden. Met name omdat deze doelgroep over het algemeen niet binnen de vastgestelde periode van een jaar een andere woning heeft gevonden.

Elektrische
bestelwagen

Nunspeet maakt gebruik van de mogelijkheid een elektrische bestelwagen aan te schaffen voor de buitendienst. Dat brengt wel extra kosten met zich mee. Waar voor de vervanging van de huidige Fiat Doble een bedrag was geraamd van 24.000 euro valt de aanschaf van de nieuwe bestelwagen nu dertienduizend euro duurder uit. De bestelwagen wordt voornamelijk gebruikt voor het dagelijks onderhoud van de speelvoorzieningen en is geen onderdeel van de wagens die worden gebruikt voor het bestrijden van gladheid. De aanschaf past binnen het streven bij vervanging van het wagenpark te kiezen voor zuiniger en schonere varianten.