Elspeet kon het in Doornspijk niet bolwerken tegen DSV'61.
Elspeet kon het in Doornspijk niet bolwerken tegen DSV'61. Wilfred Boon

Elspeet verliest in Doornspijk met 2-0 van DSV’61

Algemeen

Derdeklasser Elspeet ging zaterdag in Doornspijk onderuit tegen DSV’61. Uiteindelijk trok de thuisploeg met 2-0 aan het langste eind.

Barry Wensink

In de eerste helft hadden de bezoekers wat meer balbezit, maar echte kansen bleven uit. Het lukte de voorwaartsen van Elspeet simpelweg niet om echt gevaarlijk te worden. Bovendien vond de thuisploeg deze gang van zaken prima. De ‘brilstand’ halverwege was dan ook een logisch gevolg. In de tweede helft trokken de Doornspijkers het spel meer naar zich toe. Bovendien had het team geluk dat Jeffrey Schreurs sterk speelde. Hij tekende na een klein uur dan ook voor het openingsdoelpunt. Aan Elspeet vervolgens de taak om op zoek te gaan naar (minimaal) de gelijkmaker. Dat lukte echter niet en dezelfde speler scoorde voor de twee keer deze zaterdagmiddag. Dat was een kwartier voor tijd en daarmee was de strijd beslist. Doordat de aansluitingstreffer maar niet viel, werd het een kansloze missie. De punten bleven dus in Doornspijk, maar met een keurige zevende plaats hebben ze in Elspeet weinig reden tot klagen. Zaterdag komt VIOS Vaassen op bezoek. 

Hoe anders is dat bij Hulshorst. Dit team staat laatste op de ranglijst en verloor afgelopen zaterdag opnieuw. Ditmaal was koploper Hatto Heim, op eigen veld, met 2-0 te sterk. Het zorgt ervoor de Hulshorst mag uithuilen en opnieuw beginnen. Dat laatste moet dan echter wel gebeuren in de vierde klasse, want het team is gedegradeerd. Desondanks staan er dit seizoen nog drie competitiewedstrijden op het programma. Te beginnen komende zaterdag als Swift’64 naar Hulshorst komt.

In 1D is het stuivertje wisselen wat betreft de koppositie. Nunspeet wil maar al te graag lijstaanvoerder zijn én blijven, maar het 1-1 gelijke spel, op eigen veld tegen DZC’68, helpt daar niet erg aan mee. Sterker nog, SDV Barneveld staat ‘ineens’ bovenaan. Doordat de teams elkaar in de nek hijgen, ziet Nunspeet zichzelf ineens terug op de vierde plaats. De achterstand op de kop is echter gering en vijf teams maken nog kans op de titel. Komende zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij de nummer laatst, Hierden. Dit team heeft de punten hard nodig in een poging om wat te stijgen.

Vierhouten’82 staat voorlaatste in 4C en daar gaat weinig meer aan veranderen. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 1-4 verloren van Heerde en dat team doet nog mee om het kampioenschap. Zaterdag speelt Vierhouten tegen Prins Bernhard.