Nunspeet weer koploper in 1D

De spelers van Nunspeet blijken snelle leerlingen. Na de nederlaag tegen Bennekom, volgde zaterdag de ontmoeting met csv Apeldoorn. Die wedstrijd werd gewonnen, waardoor Nunspeet opnieuw koploper is. Een sensationeel begin van de topper in de 1e klasse D leverde binnen een minuut de voorsprong op voor de thuisploeg. Een hoge voorzet uit een vrije schop kwam voor de voeten van 'man van de wedstrijd' Andrew Galea en hij was succesvol. Tien minuten later counterde Melle van der Woude, vanaf de middenlijn ongehinderd naar het Apeldoornse doel. Zijn lage schuiver liet de doelman kansloos. Zowel Emiel Goud als Jonathan van’t Hof kregen de mogelijkheid om te scoren, maar dat lukte niet.
In de tweede helft wist Nunspeet eenvoudig stand te houden, hoewel de treffer in de 90e minuut weer spanning opleverde. Meer treffers bleven echter uit: 2-1. Vanavond, dinsdag, speelt Nunspeet in Kampen tegen Go Ahead. Zaterdag komt DZC op bezoek.

Excuses van
Motorclub

De Motorclub Nunspeet (MCN) biedt excuses aan voor de wijze van communiceren rond de afgelaste Classic Demorace op Hemelvaartsdag. HCN betreurt dat de suggestie is gewekt dat de fietsfabrikanten Forza en Stella hierin een rol hebben gespeeld.
Alfred Landmeter, voorzitter van de motorclub legt uit: "Zowel bij de locatie bedrijventerrein Lepelingen als later op bedrijventerrein De Kolk is er onvoldoende tijdig en zorgvuldig gecommuniceerd met de betrokken ondernemers. De voorbereiding is niet goed geweest. En dat betreuren we”.
De Classic Demo Nunspeet is een race van klassieke motoren die eens in de twee jaar wordt gehouden op een parcours op bedrijventerrein Lepelingen. Vanwege de gevolgen voor de bereikbaarheidheid van de bedrijven op deze dag is tijdige en zorgvuldige communicatie met alle betrokkenen van groot belang. "En dat gaan we beter doen”, belooft de voorzitter van de motorclub: "Met alle betrokkenen gaan we voor een volgende editie tijdig in overleg om te kijken hoe we het met elkaar weer tot een succes kunnen maken, zo veel mogelijk rekening houdend met de belangen van alle partijen”, aldus Alfred Landmeter.

Autopuzzelrit

De Harderwijker Automobiel Club houdt op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, een autopuzzelrit vanuit Nunspeet. De rit is 25 kilometer lang en voorzien van twintig puzzelachtige opdrachten. Een ieder met een auto kan aan deze rit deelnemen. Wel dient men minimaal met twee personen te zijn. Startlocatie is camping De Oude Pol aan de Randmeerweg 24 in Nunspeet. Inschrijven en starten kan van 19:00 tot 20:00 uur. Info: hacharderwijk@hotmail.com