Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.
Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. gemeente Nunspeet

In samenwerking met Maxipromo sportswear brengt de gemeente Nunspeet eenmalig hardloop- en fietskleding uit vanwege het 50 jaar bestaan als zelfstandige gemeente.

Een deel van de verkoopprijs is bestemd voor het jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie/lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. De kleding is te bekijken en te bestellen via de website: maxipromo.nl/nunspeet50jaar.
Wethouder Mark van de Bunte: "Tijdens evenementen, zoals de wielerronde van Nunspeet en de Keiler dragen wij de bekende sportkleding van de gemeente. Voor het 50-jarig jubileum is een speciaal ontwerp gemaakt, dat voor iedereen te bestellen is. Een mooie vorm van (sport)promotie voor Nunspeet. Helemaal met het oog op het Nederlands kampioenschap tijdrijden volgend jaar in Vierhouten.” De kleding is gebaseerd op het logo Nunspeet 50 jaar. De kleuren staan voor het gele stuifzand en de bouwgrond in de gemeente. De herten duiden op de vele bossen. De punten (zwart/wit) zijn de punten van de eg en staan symbool voor de landbouw. Hetzelfde patroon komt ook voor in het tweede wapen van Ermelo, de gemeente waarvan Nunspeet vijftig jaar geleden is afgescheiden.