Samoza: camping met mooiste zwembad

Camping Samoza in Vierhouten is door campingspecialist ACSI uitgeroepen tot dé camping met het mooiste zwembad van Nederland! Uit meer dan 50.000 stemmen is het vakantiepark als winnaar naar voren gekomen. “We zijn ontzettend trots op deze prijs. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de zwembaden, om onze gasten nóg meer plezier te laten beleven op het park. We willen iedereen die gestemd heeft heel erg bedanken”, vertelt campingeigenaar Egbert Schiphorst.
Camping Samoza is een gezinscamping met veel faciliteiten. Het zwembad met veel waterspektakel is daar één van. Vooral de glijbanen hebben ervoor gezorgd dat Samoza de naam ‘beste camping zwembad van Nederland’ mag dragen. Op vrijdag 6 mei is de Award officieel door ACSI aan Camping Samoza uitgereikt. Dit voorjaar heeft de camping nóg twee nieuwe glijbanen geopend.  

Schaapscheerdersfeest

In Elspeet wordt zaterdag 18 juni het jaarlijkse schaapscheerdersfeest gevierd. Terwijl de schapen ontdaan worden van hun wollen jas, is er rondom dit festijn een exclusieve fair te vinden met meer dan vijftig kramen. Hierbij wordt onder andere wol, lifestyle- en streekproducten aangeboden. Het feest wordt georganiseerd door Wollig Landleven. Zie voor meer informatie www.wolliglandleven.nl De organisator wil graag het schaapscheerdersfeest onder de aandacht brengen van landelijk breed publiek. Ondernemers die interesse hebben, kunnen mailen met info@ov-elspeet.nl voor meer informatie.

Regio-avond

De vereniging Een Handreiking houdt 10 mei een regio-avond in de Opstandingskerk aan de Feithenhofweg in Nunspeet. Sprekers zijn prof. Dr. W. van Vlastuin over het Godsbeeld, wat dit inhoudt en hoe dit wordt gevormd. A. Sierksma gaat in op de invloed van een psychische ziekte op het Godsbeeld. Hierbij kan worden gedacht aan aandoeningen als depressies, autisme of angst. De aanvang is om 19.45 uur, het kerkgebouw is geopend vanaf 19.30 uur.

Wandelvierdaagse

De avondwandelvierdaagse in Nunspeet vindt plaats van maandag 16 tot en met donderdag 19 mei. Er zijn routes uitgezet van vijf en tien kilometer. De start is iedere avond tussen 18 en 18.30 uur vanaf het gemeentehuis aan de Markt. Hier kan op de eerste avond nog worden ingeschreven. De kosten bedragen vijf euro. Het defilé is donderdag 19 mei.