Korine Koers ging het gesprek aan.
Korine Koers ging het gesprek aan. eigen foto

Het distributiecentrum van Shimano in Nunspeet is uit zijn jasje gegroeid door de grote groei die het bedrijf meemaakt. Om die reden wil men de distributie uitbesteden en zich volledig richten op verkoop, marketing en services.

Voor Nunspeet betekent dit een mogelijk banenverlies voor maximaal 45 medewerkers. Shimano wil graag de 148 overige werknemers (kantoor) in de regio Nunspeet behouden en gaat daarvoor op zoek naar een vervangende kantoorruimte.
Voor medewerkers die mogelijk hun baan verliezen wordt – naast een sociaal plan – ingezet op omscholing, outplacement en work-to-work trajecten. Dat is door president Shimano Europe Marc van Rooij en managing director Shimano Benelux Rene Veenhuizen toegezegd tijdens een gesprek met onder meer raadslid Korine Koers. Zij geeft aan teleurgesteld te zijn over het voorgenomen vertrek maar wel de overwegingen van het bedrijf te snappen. “We blijven de ontwikkelingen volgen en ons inzetten voor een goed traject voor werknemers en een goede invulling van de locatie die vrijkomt.”

Kijk voor meer actuele berichten dagelijks op de website www.nunspeterkoerier.nl