Nunspeet verliest koppositie

Door de onverwachte nederlaag tegen Bennekom (5-1) heeft Nunspeet onbedoeld de spanning om het kampioenschap verder opgevoerd. De nieuwe koploper in de 1e klasse D, CSV Apeldoorn, gaat met twee punten voorsprong op Nunspeet aan de leiding, CSV is zaterdag de tegenstander op sportpark De Wiltsangh. Nunspeet liet zaterdag meerdere kansen liggen en dat werd door de thuisploeg afgestraft. Het team staat nu derde, vlak achter DTS'35. De topper begint zaterdag om 14.45 uur.
Lees het uitgebreide verslag van het duel tegen Bennekom op www.nunspeterkoerier.nl

Centrummanager Nunspeet

Vervolg van voorpagina

Dit moet leiden tot nieuwe initiatieven, de profilering en markering van het centrum en hoe deze in de praktijk te vertalen in activiteiten, inrichting, marketing- en promotiestrategie en het ontwikkelen van online verkoop en logistiek. Het gaat onder meer naar het kijken te komen tot een digitale winkelstraat, bezorgconcept en lokale cadeaubon. Platte heeft jarenlange ervaring als centrummanager en in het werken met de daarbij betrokken instanties.

Veteranencafe opent deuren

In café De Viersprong aan de Brinkersweg in Nunspeet wordt vrijdag 6 mei een veteranencafé gehouden. Alle veteranen, oud militairen en belangstellenden uit Nunspeet en omgeving zijn welkom. De ervaring is dat er veel collegiale gesprekken worden gevoerd en er discussie is over de wereldproblemen. Veteranen spreken dezelfde taal en weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. De aanvang is om 14.30 uur.

Woningbouw van de baan

De gemeente Nunspeet verleent voorlopig geen medewerking aan het verzoek het perceel Harderwijkerweg 451 in Hulshorst te splitsen en het bouwen van een levensloopbestendige woning hier toe te staan.
Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan en past niet binnen het reguliere beleid van de gemeente. Een uitzondering maken op dit beleid wordt niet voor de hand liggend gevonden omdat binnen de gemeente soortgelijke initiatieven eveneens geen doorgang kunnen vinden.
De locatie ligt naast camping De Hoefstal en wordt gezien als een potentiële inbreidingslocatie voor de kern Hulshorst. Dit moet blijken uit de integrale woonvisie voor Hulshorst die het college van burgemeester en wethouders wil opstellen.