Fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de VVV.
Fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de VVV. Shutterstock

De gehele maand mei staat in het teken van fietsen in Nunspeet. Nunspeet uit de Kunst organiseert samen met Nunspeet Beweegt weer een aantrekkelijk programma met nieuwe gratis routes, een boekje met aantrekkelijke aanbiedingen en leuke evenementen.

Op dinsdag 3 mei is er op het Marktplein een happening die in het teken van fietsen staat. Het uitgebreide netwerk van goede fietspaden en de gezellige dorpen onderweg bieden alle mogelijkheden voor sportieve of recreatieve fietstochten. Het event begint om 12.00 uur en gaat tot ongeveer 16.00 uur duren. Met de aanwezigheid van 'Nunspeet beweegt' wordt het sportieve karakter van deze markt nog eens benadrukt. Ook wordt er een fietsparcours voor kinderen uitgezet. Er is een boekje verkrijgbaar en die is ligt ook bij de VVV vestigingen in Nunspeet, Hulshorst en Elspeet.
In het themajaar ‘Koninklijke Veluwe' mag een route naar Paleis Het Loo niet ontbreken. Tijdens het fietsen van deze route bezoeken deelnemers het Aardhuis bezoeken en zien ze andere plekken waar Wilhelmina veel tijd heeft doorgebracht. Bijzonder zijn de kunstwerkjes van Wilhelmina, die speciaal voor deze gelegenheid in het Noord-Veluws te bezichtigen zijn.
Het is dit jaar ook 50 jaar geleden dat de gemeente Nunspeet zich afsplitste van Ermelo en een zelfstandige gemeente werd. Dit wordt gevierd met een nieuwe route die de fietsers onderweg vier molens en vele andere highlights van de beide gemeenten laat zien. Deze route, de Herten & Pauwenroute, wordt op 14 mei samen met Ermelo feestelijk gelanceerd in Staverden. Het is de rest van de maand gratis verkrijgbaar.
Speciaal voor senioren is een Doortraproute ontwikkeld, tot stand gekomen na een prijsvraag onder seniorfietsers uit de gemeente Nunspeet. Een originele route van 32 kilometer die langs een aantal bijzondere plekjes gaat. Ook de Eibertjesroute is opgenomen in het Meimaand Fietsmaand Boekje. Deze route naar Vierhouten neemt fietsers terug naar de tijd van Eibertje en vertelt haar verhaal. Met een speciale route voor kinderen is het aanbod nieuwe routes voor de Meimaand compleet.
Het boekje met (bonnen voor) deze vijf nieuwe fietstochten is vanaf begin mei gratis verkrijgbaar. Behalve de routes vind je hierin allerlei voordeelbonnen. Dit kunnen bijvoorbeeld aanbiedingen zijn voor een hapje of drankje onderweg, een korting op een bepaald product of korting op entree.
Ook in Elspeet is aandacht voor de Meimaand Fietsmaanden wel op zaterdag 7 mei. Deze dag kan jong en oud zich melden voor een fietstocht, startend vanaf het Dorpshuis in Elspeet. Er zijn diverse afstanden mogelijk en ook kan er worden gekozen voor mountainbiken.