Junior college

Vervolg van voorpagina

Uit deze gesprekken is gebleken dat de beschikbare financiële middelen in de gemeentelijke begroting niet afdoende zijn voor nieuwbouw. De betrokken scholen bij het Junior College (Nuborgh College en Dr. Verschoorschool) zijn gevraagd naar hun bijdragen. De toezeggingen bleken niet voldoende om het financiële tekort voor de nieuwbouw te dekken.
Uit een studie blijkt dat de inpassing van het Junior College in de Veluvine technisch mogelijk is. Betrokken partijen komen qua routing van de leerling stromen niet tot elkaar. De Veluvine heeft principiële bezwaren tegen leerling stromen door het gebouw terwijl het Junior College geen mogelijkheden ziet in alternatieve routes buiten het gebouw. De standpunten zijn fundamenteel en vormen een blokkade voor de verdere inpassing van het Junior College.
De huisvesting van het Junior College wordt nu meegenomen in het koersdocument dat moet leiden tot een herijking van het strategisch huisvestingsplan.

Lunch

Tijdens de lunch werd onder meer iets verteld over de geschiedenis van Nunspeet en het ontstaan van de naam en las Yvonne Kruithof haar verhaal voor dat ze schreef over de beuken in de Vierhouter bossen dat ze schreef als afsluiting van de cursus gastheerschap die recent werd afgesloten.

Voorstelling

Vanwege de grote populariteit heeft Veluvine een extra Juf Roos – Gaat op Avontuur voorstelling aan het programma toegevoegd op zaterdag 21 mei om 12:00 uur. De 2+ show speelt die dag ook nog om 14:00 uur en om 16:00 uur. In de nieuwe theatershow maken Juf Roos en Gijs zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan maar dan gebeurt er iets ergs met de molen. Juf Roos en Gijs doen er alles aan om de molen op tijd weer in orde te krijgen. Kaarten zijn te koop voor 18,50 euro via veluvinenunspeet.nl

Bevrijdingsconcert Elspeet

In de Hervormde Dorpskerk in Elspeet wordt vrijdag 6 mei een Bevrijdingsconcert gehouden. Eigenlijk stond dit concert al gepland voor 2020 in verband met 75 jaar bevrijding. Vanwege de coronacrisis kon het toen geen doorgang vinden. Het is een concert van vier Elspeetse koren, namelijk Christelijk Gemengd Koor Viva Vox, Elspeets Mannenkoor Con Amore, het Elspeets Mannen Ensemble en Mannenensemble Laus Deo. Aanvang 20.00 uur.