Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Onderzoek om centrum van Nunspeet aantrekkelijk te houden

Algemeen

Voor het versterken van het centrummanagement en modern ondernemerschap krijgt de gemeente Nunspeet 41.861 euro subsidie van de provincie Gelderland. Dit in het kader van de Gelderse aanpak voor vitale binnensteden en dorpskernen.

Wijnand Kooijmans

Het geld is bedoeld om de negatieve economische gevolgen van corona krachtig om te buigen naar nieuwe kansen. Ingezet wordt op sterkere samenwerking door tijdelijke inzet van een externe centrummanager en versterking van profilering & markering en het ontwikkelen van online verkoop en logistiek. Aangegeven wordt dat het centrum van Nunspeet diverse sterke punten heeft die bezoekers waarderen. Maar het centrum heeft ook te kampen met moeilijkheden, zoals concurrentie van omliggende plaatsen, de negatieve gevolgen van corona waardoor ondernemers zijn gestopt en het veranderde koopgedrag, met meer gebruik van online kanalen. 

Een nieuwe aanpak wordt noodzakelijk gevonden om het centrum ook voor de lange termijn vitaal, leefbaar en aantrekkelijk te houden. Hierbij wordt voortgebouwd op de toeristische recreatieve visie, de centrum- en detailhandelsvisie en het programma centrum. Beoogd effect is dat Nunspeet een aantrekkelijk en duurzaam economisch centrum blijft voor inwoners en (regionale) bezoekers. Gestreefd wordt naar een professionele ondernemersorganisatie met sterke onderlinge verbondenheid en samenwerking, ook met eigenaren en gemeente. Deze aanpak moet leiden tot nieuwe initiatieven, een grote uitvoeringskracht en een effectieve profilering, marketing en promotie van het centrumgebied. 

De aanvraag is door de gemeente ingediend, samen met de ondernemersvereniging NOS. Naast de provinciale subsidie stelt de gemeente tienduizend euro beschikbaar en biedt ondersteuning in de vorm van inzet van medewerkers aan.