Parkeerplaats

Een parkeerplaats die wettelijk niet bestaat kan niet als argument worden gebruikt voor plannen op deze plek geen vergunning af te geven. Dat betekent dat twee indieners van een zienswijze (bezwaar) tegen het dichtmaken van een overkapping bij een woning aan de Ganzekamp in Nunspeet nul op het rekest krijgen van het college van burgemeester en wethouders. Wel gaat het college beter onderbouwen waarom de vergunning niet kan worden geweigerd indien er sprake is, zoals in dit geval, van een goede ruimtelijke ordening. De indieners van het bezwaarschrift hebben als kritiek dat daarmee de parkeerdruk in de straat toeneemt terwijl deze al hoog is. Dat wordt erkend door het college maar dat ziet als voordeel dat het verkeer daardoor behoedzamer door deze straat rijdt. De situatie wordt door het bouwplan niet krapper of onveiliger. Van de aangevoerde reden dat de weg hiermee minder toegankelijk is voor de vuilniswagen klopt niets, zo oordeelt het college. De containers van de bewoners aan de Ganzekamp worden aangeboden en geleegd aan de Schoolweg.

Optocht terug

De optocht keert tijdens Koningsdag terug in het straatbeeld van Hulshorst. Hoewel het kort dag is, wordt op alle inwoners een beroep gedaan, mede in het kader van het 75-jarig bestaan van de buurtvereniging, mee te doen met een wagen, een groep of individueel. Mede om de optocht ook voor de komende jaren veilig te stellen. Muziekvereniging Harmonie uit Nunspeet heeft muzikale medewerking toegezegd. De stoet wordt vanaf één uur opgesteld en vertrekt om half twee. In de ochtenduren vindt de wedstrijd 'Heel Hulshorst bakt' plaats. Om half tien begint de aubade, gevolgd door een vossenjacht. Na de optocht is er een rommelroute die zich concentreert rond het dorpshuis en het centrum van Hulshorst. De buurtvereniging en het dorpshuis De Wieken zorgen voor de inwendige mens. In de avonduren vindt er een gezellige avond plaats in het dorpshuis.

Huisvesting

Vervolg van voorpagina

De Immanuelschool kan acht groepen huisvesten op de hoofdlocatie aan de Stationslaan en vier aan de Randweg. Florion start met twee groepen. Overlegd wordt nog of het Junior College aan de Jos Lussenburglaan kan worden ondergebracht in Veluvine. Eventueel kan daar in een later stadium Florion worden gehuisvest. In het kader van de plannen voor de komst van een Integraal Kind Centrum in Nunspeet West wordt gekeken hoe de Immanuelschool en de Da Costaschool het best kunnen worden gehuisvest voor de lange termijn. Door het college zijn scenario's onderzocht voor Florion en daarbij is gekozen voor de school aan de Randweg.