Initiatief van ondernemer

Rondjes lopen of een fietstocht maken in kleding die speciaal is ontworpen rond het vijftig jaar bestaan van Nunspeet als zelfstandige gemeente. Het wordt straks mogelijk door het initiatief van een lokale ondernemer. Hij krijgt van het college toestemming hiervoor eenmalig de kleding uit te brengen in de huisstijl van de gemeente Nunspeet en de kleding te voorzien van het gemeentelijke logo/wapen. Het uiteindelijke ontwerp wordt afgestemd met de afdeling communicatie van de gemeente. De verkoop is bedoeld voor onder andere inwoners, toeristen, sporters en recreanten. Wanneer de kleding op de markt komt is nog niet bekend. Wel is afgesproken dat per verkocht kledingstuk een symbolisch bedrag wordt gestort in het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit jeugdfonds biedt kinderen de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging/cultuurinstelling wanneer de financiƫle middelen van de ouders/verzorgers daarvoor niet toereikend zijn.

Nunspeters nemen voortouw

Nunspeters spelen een rol bij de voorbereidingen voor de vorming van nieuwe colleges in andere gemeenten. Wethouder Mark van de Bunte (Gemeentebelang) is door Harderwijk Anders gevraagd de formatiegesprekken in Harderwijk te leiden. Oud burgemeester Dick van Hemmen neemt deze taak op zich in Epe. De huidige Nunspeetse wethouder Pieter Teeninga is informateur in Nijkerk. Van de Bunte is tevens lijsttrekker van Gemeentebelang, de partij die hier het voortouw neemt als het gaat om de vorming van een nieuw college.

Seniorenmiddag

Stichting Nunspeet uit de Kunst houdt woensdag 20 april (11.45 uur) een seniorenmiddag in De Hoeve van Nunspeet. De bijeenkomst komt in de plaats van de jaarlijkse middag die normaal tijdens WinterLicht wordt gehouden, maar geen doorgang kon vinden. Er wordt een warme lunch aangeboden met daarnaast een stukje entertainment. De kosten bedragen tien euro per persoon. Aanmelden via info@nunspeetuitdekunst.nl

Opruimactie

Vervolg van voorpagina

Daarnaast is er o.a. een fitnesstoestel toegevoegd aan het strand om dit nog aantrekkelijker te maken nu de seizoenstart voor de deur staat. Al is het zeker op de woensdagmiddag en de zaterdag- en zondagen al druk. Sommige mensen genieten van een duik in het water, waar anderen het al aandurven al liggend op het strand van de zon te genieten en anderen hun hond uitlaten nu het nog mag tot en met 30 april.