Energietoeslag uitbetalen

Door de gemeente Nunspeet is gestart met het uitbetalen van de eenmalige energietoeslag aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen of per 1 maart van dit jaar één of meerdere minimaregelingen gebruiken. Vanwege de oplopende energielasten, die bij huishoudens met een laag inkomen tot financiële problemen leiden wordt een toeslag van achthonderd euro per huishouden uitgekeerd. Deze is niet belastbaar.
Voor de uitkering die als bijzondere bijstand wordt verstrekt geldt dat het inkomen niet meer mag bedragen dan 120 procent van de bijstandsnorm voor minimaal een maand voorafgaand aan de aanvraag. Het vermogen van aanvragers wordt buiten beschouwing gelaten. Er is een hardheidsclausule die het mogelijk maakt af te wijken voor huishoudens die buiten de kaders vallen maar wel financiële problemen als gevolg van de hogere energieprijzen aan lopen.
De gemeente ken de energietoeslag toe aan huishouden met een participatiewet-, IOAW- of IOAZ uitkering die op 1 maart gebruikmaken van één of meerdere gemeentelijke minimaregelingen en die voldoen aan de voorwaarden.
Inwoners die niet automatisch de energietoeslag ontvangen kunnen een (digitale) aanvraag voor de energietoeslag indienen. Is er sprake van kostendelers: de energietoeslag wordt eenmalig per huishouden uitbetaald. Inwoners die een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm kunnen de aanvraag indienen via: nunspeet.nl/energietoeslag. Aangenomen wordt dat er rond de vierhonderd huishoudens zijn die in aanmerking komen voor de vergoeding.

Open Toernooi tennissers

Bij tennisvereniging Hulshorst kijken ze tevreden terug op het Open Toernooi. Dit vond van 14 tot 26 maart plaats, nadat het twee jaar vanwege corona niet mogelijk was. Kijk voor alle uitslagen op www.tvhulshorst.nl

True Colors Café

True Colors Café voor mensen met een LHBTI+ achtergrond en andere belangstellenden is vanavond, dinsdag 5 april, weer open van 20.30 tot 22.30 uur. “Net als de vorige keer maken we er een gezellige avond van met ruimte voor een goed gesprek en contact met lotgenoten”, aldus de organisatie. Het vindt plaats in dorpsherberg De Roskam aan de Dorpsstraat 5 in Nunspeet.

Voetbal

Derdeklasser Elspeet verloor zaterdag met 3-0 bij Oene. Hulshorst daarentegen pakte drie punten door HTC met 5-3 te verslaan. Vierhouten'82 ging met 0-3 onderuit tegen SEH.