Onderscheiding

Vervolg van voorpagina

Zij nam deel aan de voorbereiding en uitvoering van hulptransporten (kleding, voedselpakketten, medische apparatuur, et cetera). Sinds 2008 is De Visser directeur van Zorgcentrum Oranjehof in Elspeet. In haar tijd startte De Oranjehof met een ontmoetingsruimte en een keuken, gevolgd door vijftien aanleunwoningen en dagactiviteiten. Inmiddels is het een centraal punt geworden voor de 4400 inwoners van Elspeet. Zelfs zo dat de gemeente Nunspeet vanaf 2019 een wijkontmoetingscentrum in de Oranjehof heeft ingericht. Het centrum groeide ook in omvang. Inmiddels zijn er 24 zorgappartementen bijgekomen en groeide het aantal vrijwilligers van 160 naar 260 - waaronder stageplekken voor leerlingen met een achterstand tot de arbeidsmarkt-, kwamen er diverse zorgverleners in huis en werd het aanbod uitgebreid met een winkeltje en een koffiecorner. Daarnaast vestigde het christelijk verpleeghuis Norschoten zich met twintig plaatsen in het dorp.

Subsidie

Drie verenigingen krijgen subsidie van de gemeente Nunspeet voor de financiële verliezen als gevolg van de coronamaatregelen. In alle gevallen wordt het verlies dat is geleden voor de helft vergoed. Voor de postduivenvereniging De Zilvermeeuw gaat het om een bedrag van 1.615,17 euro, de biljartvereniging ´Senioren sociëteit Voor Ons Plezier´ (SVOP) krijgt 538,17. Aan de Mixed Hockeyclub Nunspeet wordt 4.438,85 uitgekeerd. Het gaat onder meer om het doorlopen van de vaste kosten, zoals energie, verzekeringen en het niet ontvangen van inkomsten uit wedstrijden. De subsidies worden gedekt uit de coronagelden die Nunspeet heeft ontvangen van het Rijk.

Seniorenmiddag

Tijdens WinterLicht wilde Nunspeet Uit de Kunst een seniorenmiddag houden, maar vanwege corona is dat niet doorgegaan. Op woensdag 20 april wordt deze middag hervat. Er is dan de gelegenheid om voor een klein prijsje te genieten van een warme lunch bij De Hoeve van Nunspeet. Voor gezelligheid en een stukje entertainment wordt gezorgd. Op deze manier wil Nunspeet uit de Kunst graag mensen verbinden. Aanmelden via info@nunspeetuitdekunst.nl of 0341-274747. De prijs voor deelname is 10 euro per persoon. Het adres van de Hoeve van Nunspeet is Elspeterweg 14 in Nunspeet. Inloop vanaf 11.45 uur.

Workshop

Op 7 april leert HGS-RegioBank Elspeet belangstellenden hoe ze internetcriminelen te slim af zijn tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren. De workshop begint om 19.30 uur en en duurt tot 21.00 uur. Info: regiobank.nl/veiligbankieren