Elspeet ging op eigen veld onderuit tegen Rouveen.
Elspeet ging op eigen veld onderuit tegen Rouveen. Jan van Bijsteren

Elspeet verliest van Rouveen

Algemeen

Derdeklasser Elspeet verloor op eigen veld met 1-2 van Rouveen. Door dit resultaat mogen de gasten zich de nieuwe koploper noemen.

Barry Wensink

De thuisploeg wist dat er, op papier, een lastige wedstrijd stond te wachten. Doordat Hatto Heim al weken van slag is, loert Rouveen op de koppositie. Elspeet daarentegen wilde graag de tweede overwinning van dit jaar bewerkstelligen. In de eerste 45 minuten bleven doelpunten uit. Daardoor zochten de teams dus met 0-0 de kleedkamer op. In het tweede bedrijf daarentegen was alles anders. Zo kwamen de bezoekers in de 48e minuut op voorsprong via Stefan Leeftink. Ruim een kwartier later stond het alweer gelijk. Een stuntje leek in de maak, maar in de 82e minuut tekende Jean-Paul Hooikammer voor de beslissing.
Door deze nederlaag staat Elspeet op de achtste plaats. Het team wist in vijftien duels achttien punten te veroveren. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Oene op het programma.

In dezelfde klasse wordt het met de week lastiger voor Hulshorst om zich te handhaven. De rode lantaarndrager verloor andermaal en wel in Biddinghuizen met 4-0 van BAS. Juist dat team is de grootste concurrent in de strijd om handhaving. Met een schamele zes punten ziet het er niet best uit voor Hulshorst. Zaterdag mag het team op eigen veld proberen de tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen. Tegenstander is dan HTC en dat team staat op de twaalfde plaats.

Eersteklasser Nunspeet blijft het goed doen in de competitie. Ditmaal werd in Barneveld met 0-1 gewonnen van SDVB. De winnende treffer viel in de 43e minuut en kwam op naam van Emiel Goud. In het eerste half uur bleven grote kansen uit. Vervolgens was Levi Smit namens de thuisploeg bijna succesvol, maar zijn inzet leverde geen treffer op. Nog voor rust viel het doelpunt dus aan de andere kant van het veld en dat was een opsteker voor de mannen van Lucas Hoekman.
In de tweede helft over en weer mogelijkheden, maar de punten gingen mee naar Nunspeet. SDV Barneveld eindigde het duel met tien man, want Sil Buikema kreeg in de extra tijd rood vanwege een zware overtreding. Nunspeet staat door de winstpartij op de vijfde plaats. De achterstand op koploper csv Apeldoorn is slechts zes punten. Zaterdag speelt Nunspeet op eigen veld tegen de Merino’s en dit team staat voorlaatste. Het duel op sportpark De Wiltsangh begint om 14.45 uur.

In en tegen Harskamp verloor Vierhouten’82 met 4-1. Zaterdag komt SEH uit Heerde op bezoek.