Noodkreet

Vervolg van voorpagina

Het college maakte, om uiteenlopende redenen gesteund door SGP en Gemeentebelang, ineens een andere keuze. Onder meer omdat de kosten voor vervanging hoger uitvielen dan begroot. Voor Elspeet betekent dit uitstel nog lange tijd doorspelen op een slecht veld met hoge onderhoudskosten. Voor Hulshorst wordt de onzekerheid nog groter, omdat de optie is open gehouden om helemaal te stoppen met kunstgras en in ruil daarvoor een extra natuurgrasveld toe te voegen. Voorzitter Herman Klaassen heeft aangegeven dat dit er toe kan leiden dat de vereniging het sportpark zelfs geheel moet sluiten. Door de slechte staat van de velden lopen spelers blessures op aan gewrichten en schaafwonden die direct te wijten zijn aan het slechte kunstgras. De fractie van het CDA Lokaal heeft aangegeven de komende periode te gaan gebruiken om andere partijen mee te krijgen om het besluit de vervanging van de kunstgrasvelden op te schorten ongedaan te maken.

Vlagprotocol

Op verzoek van de gemeenteraad is door het college een vlagprotocol opgesteld. Deze gaat onmiddellijk in. De Nederlandse vlag wordt uitgestoken conform de dagen en wijze zoals deze is opgenomen in de algemene vlaginstructie. Deze regels gelden ook als een datum op een zondag of algemeen erkende christelijke feestdag valt. Bij een officieel bezoek van leden van het Koninklijk Huis gaat de vlag ook uit, inclusief wimpel. Op de dag van de landelijke verkiezingen gaat de vlag uit en wanneer er een speciale vlaginstructie wordt gegeven door het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties of het ministerie van algemene zaken.
De gemeentevlag wordt uitgestoken op de dag van de lokale verkiezingen. Op Coming Out Day wordt de regenboogvlag uitgestoken of de dag erna indien deze valt op een zondag. Ook op de Dag van Europa of de dag hierna indien deze valt op een zondag en de dag van de Europese verkiezingen. Bij een officieel bezoek van de commissaris van de koning en op de dag van de provinciale verkiezingen wordt de vlag van de provincie Gelderland uitgestoken. Indien een buitenlands staatshoofd een officieel bezoek brengt wordt de vlag van dat land uitgestoken. In het vlagprotocol zijn geen regels opgenomen rond het eventueel halfstok hangen van de vlag bij bijzondere gebeurtenissen.

Cultuur

Dat is namelijk voor de twee grootste culturele instellingen. Deze zijn zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Aan de toekenning van de bijdragen zijn door de gemeente geen nadere voorwaarden verbonden, zolang deze maar worden ingezet voor het duurzaam in stand houden van beide culturele instellingen.