Bijtelaar even in Nederland

Na drie maanden via Artsen zonder Grenzen in Jemen gewerkt te hebben, is Liesbeth Bijtelaar even in Nederland om op adem te komen. De oud-inwoonster van Nunspeet is bereid gevonden om over de internationale organisatie Artsen zonder Grenzen te vertellen via Lokale Radio Nunspeet en wel vanavond, dinsdag 22 maart, tussen 20.00 en 21.00 uur in de Zendtijd voor de Kerken. Het is te beluisteren via Internet of FM 105.7. Het wordt gevolgd, van 21.00 tot 22.00 uur, door het programma Easy Listening. Het is tot een week na de uitzending te beluisteren via www.RTV Nunspeet.nl

Ingezonden

Beste Nunspeters,

Na een spannende verkiezingsavond in de Veluvine hebben wij helaas geen zetel in de raad. Als klap op de vuurpijl kwamen wij ook nog eens een paar stemmen te kort voor de derde restzetel. De aardverschuiving van de overwinning die Gemeentebelang heeft veroorzaakt gaat de geschiedenisboeken in. Een mooie prestatie en daarom ook van harte gefeliciteerd met deze overwinning.
Wij feliciteren de andere partijen, zoals SGP, Christen Unie en partij van de Arbeid/Groen Links ook met het behoud van hun zetel. Het CDA zal nog moeten bijkomen van de halvering, maar kunnen zich gelukkig prijzen met één zetel.
De VVD dankt de kiezer die op ons gestemd heeft, waardoor wij ons gesteund voelen om door te gaan en klaar te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Team VVD Nunspeet.

Vluchtelingen

Door de gemeente Nunspeet wordt geen gebruik meer gemaakt van Fletcher Hotel De Mallejan voor de opvang van vluchtelingen. Huisvesting in huiselijke omstandigheden heeft de voorkeur boven opvang van een grote groep in een hotel. Daarnaast is het onderbrengen in een hotel een erg dure optie. De opvang van Oekraïense vluchtelingen is op dit moment nog beperkt binnen de gemeente Nunspeet. Een groep van ongeveer veertig weeskinderen met hun begeleiders wordt opgevangen in hotel De Hoeve van Nunspeet.
De eerste opvang is opgezet vanuit de Gereformeerde Gemeente kerk, maar wordt inmiddels ondersteund door meerdere kernen in Nunspeet en de Hersteld Hervormde gemeente in Putten. Via www.nunspeetbiedtonderdak.nl zijn inmiddels meer dan 150 bedden beschikbaar gesteld. Hiervan maken inmiddels rond de dertig vluchtelingen gebruik.
Een gering aantal, naar schatting acht, vluchtelingen heeft rechtstreeks onderdak gevonden bij familieleden of kennissen.