Bij Slaaphof doen ze aan profielmeting van het lichaam.
Bij Slaaphof doen ze aan profielmeting van het lichaam. eigen foto

Slaaphof, als je echt goed en comfortabel wilt slapen

Aan de Deventerweg 2 in Harderwijk bevindt zich een groot aantal bedden verspreid over 1600 m2.

Sinds tien jaar is Henk van ‘t Hof, eigenaar van Slaaphof, in deze prachtige vestiging werkzaam. Velen weten Slaaphof inmiddels te vinden. “Maar liefst 40% van mijn klanten komt van buiten de regio."
In de loop der jaren heeft Slaaphof een mooie klantenkring opgebouwd. Mensen die graag comfortabel slapen en zich daarbij deskundig laten adviseren door Henk en zijn team. Want deskundig advies staat voorop. “Mijn mensen zijn stuk voor stuk deskundig. Het moet niet uitmaken wie jou adviseert. Wij leveren graag kwaliteit. Ik zeg altijd dat het om mensen gaat en niet om bedden."
Het advies dat wordt gegeven, is mede gebaseerd op hetgeen Henk en zijn team met eigen ogen hebben gezien. Hij heeft zelf de fabrieken bezocht die de bedden produceren, waardoor hij het goede verhaal kan vertellen.
Goede kwaliteit leveren lukt echter alleen wanneer er goede producten worden geleverd. En laat dat nou net het geval zijn.
Henk vertelt enthousiast over een tweetal nieuwe merken die zijn toegevoegd aan het assortiment. “Wij hebben tien merken bedden in onze winkel. Twee ervan zijn onlangs toegevoegd. Dit zijn Zweedse merken, waar bij het produceren ervan geluisterd is naar zowel mannelijke als vrouwelijke klanten. Het gaat om de merken Mattsons en AYA of Sweden.
De top 3 ergernissen van een vrouw als het gaat om bedden en de top 3 ergernissen van een man zijn zo verwerkt dat zowel mannen als vrouwen geen ander bed meer willen dan deze. Vrouwen ergeren zich aan het verschuiven van een topper en het beddengoed, een spleet in het midden tussen de matrassen en dat het matras zo zwaar is om om te keren. Mannen daarentegen hebben met name klachten die te maken hebben met slaaptechnische zaken. Door hun brede schouders hebben zij vaak te maken met te weinig vorming bij de schouders, rugklachten door te weinig ondersteuning in de onderrug en de kuilvorming die ontstaat in de toppers. Deze merken hebben hier echter een oplossing voor gevonden.
Er zit een afritsbare bovendek op, die zo in de wasmachine kan. Daarnaast zit het hoeslaken vastgeritst op de topper, die vervolgens weer vastgeritst zit op het matras. Een oplossing die er voor zorgt dat de topper niet meer kan verschuiven.
Maar ook het comfort van het bed is uitmuntend. "Veel mensen die komen voor een ander bed, zijn direct overtuigd van de kwaliteit van dit bed als ze er eenmaal op liggen. Men wil geen andere meer en betaalt liever iets meer voor dit bed, dat bovendien nog langer mee kan.” Ook dat vindt Henk belangrijk: "We moeten met elkaar ook nadenken over het milieu en duurzaamheid. Het matras kan zeker twintig jaar mee. De materialen die normaal gesproken slijten, zitten hier niet in en ook de veer verslijt niet. Kortom een goed ontworpen bed voor zowel mannen als vrouwen."