Halve marathon steunt stichting

Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer aan de halve marathon van Nunspeet, die voor zaterdag 2 april op het programma staat, gaat 2 euro naar stichting 'Grip op je leven'. De wens voor een nieuwe pony komt door de bijdrage misschien in zicht.

Met start en finish bij de toren van het transferium en brasserie Het Stationshuisje wordt opnieuw een mooi loopfeest verwacht. Naar verwachting zijn er meer deelnemers dan in 2019 toen de halve marathon van Nunspeet voor het laatst gehouden werd. Vanwege corona was dat de afgelopen twee jaar niet mogelijk. De voorinschrijving is al begonnen via www.inschrijven.nl Hoofdsponsor is Intersport Meijers .Met de start van de jeugdlopen om 12.30 uur begint de 5 km om 13.30 uur, om 14.15 uur de halve marathon en om 14.30 uur de 10 km. Naar verwachting komen een paar deelnemers uit de top 10 van Nederland aan de start op de verschillende afstanden.

Zeker is dat Danny Koppelman uit Hoge Hexel voor de winstpremie gaat strijden op de halve marathon met Maarten van Zetten uit Gouda als uitdager en Yonas Tsinghe uit Eritrea en woonachtig in Harderwijk en ook Jan Willem Hagen uit Nunspeet doet zeker mee voor de ereplaatsen. Bij de dames komt de recordhoudster van het parcoursrecord op de halve marathon, Hellen de Vries uit Zwolle, aan de start met als outsider Janine van Klashorst uit Utrecht. Info¨: www.loopgroep2000.nl

Verschoorschool moet wachten

Door de gemeente Nunspeet wordt de spoedaanvraag van de Dr. Verschoorschol voor onderwijshuisvesting afgewezen. De aanvraag is ingediend in verband met de voorgenomen verkoop van het Boschhuis door de huidige eigenaar, woningcorporatie De Woonplaats. Door het college van burgemeester en wethouders wordt aangegeven dat met De Woonplaats het gebruik van het Boschhuis is vastgelegd tot 1 maart van het volgend jaar.
Omdat de verkoop per 1 augustus plaats vindt is de gemeente met de verkopende partij overeengekomen dat het pand tot die datum gebruikt mag worden. Voor het honoreren van een spoedaanvraag is het noodzakelijk dat onderwijs ineens niet meer kan worden gegeven vanwege calamiteiten, zoals brand- of waterschade. Daarvan is hier geen sprake.
Er is echter nog steeds sprake van voldoende capaciteit om onderwijs te geven. Daarnaast vinden er nu voorbereidingen plaats voor de huur van tijdelijke onderwijshuisvesting voor de school voor de periode na 1 augustus. Hierover vindt in een later stadium besluitvorming plaats.