Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Shutterstock

Abri’s voor reclame sociale voorzieningen

Algemeen

De abri’s binnen de gemeente Nunspeet gaan ingezet worden om de bekendheid van sociale voorzieningen te vergroten. De totale kosten hiervan bedragen 6.200 euro.

Wijnand Kooijmans

Met het voorstel geeft het college invulling aan een door de gemeenteraad aangenomen motie ‘Proactieve en gerichte communicatie.’ Abri’s kunnen in overleg lokaal en specifiek worden ingezet, bijvoorbeeld in de buurt van woonzorgcentra, scholen of in een specifiek postcodegebied.

De praktijk leert dat abri-reclame vluchtig is, over het algemeen kijkt met anderhalve seconde naar aan abri. Dat maakt dat de boodschap treffend en kort moet zijn. De inzet werkt met name effectief in combinatie met andere uitingen, waarbij de boodschap in diverse kanalen de doelgroep bereikt en zo nodig activeert. Hoe groter de kans de doelgroep de boodschap bereikt, de boodschap herhaaldelijk onder ogen krijgt, hoe beter deze blijft hangen.

Gekozen wordt voor een doelmatige inzet van de abri’s. Het gaat om een gerichte boodschap of campagne met een korte tijdsduur. Naast het plaatsen houdt de gemeente ook de vormgeving van de posters in eigen handen. De boodschap moet verder aansluiten bij de doelstellingen van het lokale sociale domein en het moet duidelijk zijn welke doelgroep moet worden bereikt.