CDA Lokaal wil dorpenplan

Het CDA Lokaal pleit bij monde van Karel van Bronswijk voor het opstellen van een dorpsplan voor Hulshorst. Aanleiding is dat in de raadscommissie allerlei wensen rond deze plaats op tafel kwamen, zoals woningbouw, meer mogelijkheden om te sporten en meer ruimte voor ondernemers.
Van Bronswijk vindt de opmerkingen terecht. “Maar het komt op mij allemaal wat versnipperd over. De vraag is of de inwoners van Hulshorst voor de lange termijn gebaar zijn bij het los van elkaar behandelen van alle plannen.” Als voordeel daarvan ziet Van Bronswijk dat met een dorpsplan het aanvragen van subsidie bij de provincie Gelderland veel gemakkelijker wordt. De CDA-er ziet mooie kansen voor Hulshorst in het verschiet. “Natuurlijk is het belangrijk om op zo kort mogelijke termijn extra woningen te realiseren. Maar het is wel verstandig om, samen met de inwoners, verenigingen en ondernemers van Hulshorst, goed te kijken welke voorzieningen op welke locatie het beste passen, zonder dat het elkaar in de weg komt te zitten.” Van Bronswijk ziet een belangrijke rol weggelegd voor de Buurtvereniging Hulshorst. “Een actieve en goed georganiseerde vereniging, die belangen van zowel inwoners, verenigingen als bedrijven behartigt.”In een reactie zegt de buurtvereniging dat wordt gewerkt aan het opstellen van een dorpendeal. Dat de realisering daarvan helaas is vertraagd door de coronacrisis. En men hoopt dat deze niet in een la in het gemeentehuis beland.

Buurtvereniging zoekt aanwas

Buurtvereniging Hulshorst is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Er ontstaat één vacature door het vertrek van Margret van Klompenburg die het bestuurslidmaatschap niet kan combineren met haar werk. Daarnaast wil men het bestuur uitbreiden om meer slagkracht te hebben. Kandidaten kunnen zich aanmelden via w.kooymans1948@gmail.com of 06-30506931. Tevens worden mensen gezocht voor de nieuw gevormde evenementencommissie. Aanmelden kan via es.poorter@gmail.com

Huurwoning

Vervolg van voorpagina

In het verleden leidde dit er toe dat vaak de huurprijs met honderd euro ineens werd verhoogd, maar daar is een stokje voor gestoken. Jansen is bang dat door het nieuwe beleid mensen buiten de boot vallen en wil dat wethouder Jaap Groothuis actie onderneemt bij de bespreking van de jaarlijkse prestatieafspraken. Volgens hem gaat het om eigen beleid van Omnia Wonen en komt dit niet aan de orde bij de prestatieafspraken. Wel is hij bereid te vragen om een gesprek tussen raadsleden en Omnia. Hij begrijpt de zorgen.