Veteranen komen bij elkaar

Het Veteranencomité Nunspeet houdt vrijdag 4 maart het eerste veteranencafé van dit jaar. De aanvang is om 14.30 uur in café De Viersprong aan de Brinkersweg. Veteraan Gerrit Storteboom geeft aan dat er in de laatste maanden veel is gebeurd op veteranengebied. Te denken valt aan het Berslap onderzoek en de publicatie van dit onderzoek. Ook de excuses die minister-president Mark Rutte direct maakte stuitten volgens Storteboom veel veteranen tegen de borst. Ook staan er mooie dingen op stapel, zoals 19 april de herdenking bij het bevrijdingsmonument aan de Laan in Nunspeet, het defilé 5 mei in Wageningen en de Veteranendag in Den Haag. Ook is het veteranencafé de plaats om die ervaringen die men heeft opgedaan tijdens uitzendingen in oorlogssituaties met elkaar uit te wisselen. Veteranen hebben, zo zegt Storteboom, maar één woord nodig om elkaar te begrijpen. De koffie en thee zijn gratis.

Stamppottenbuffet Hulshorst

Door de buurtvereniging Hulshorst wordt woensdag 9 maart een stamppottenbuffet gehouden in dorpshuis De Wieken. De aanvang is om 17.30 uur. Er worden drie soorten stamppot geserveerd: boerenkool, hutspot en zuurkool. Tevens is in de prijs van 17,50 euro inbegrepen een kop groenten-of tomatensoep, een toetje en een kop koffie. De stamppotten worden voorzien van worst, een balletje gehakt etc. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 7 maart 18 uur via w.kooymans1948@gmail.com of 06-30506931. Ook kan men zich rechtsstreek aanmelden tijdens de openingsuren bij Esther Poorter in het dorpshuis De Wieken.

Bijeenkomst in De Wieken

In dorpshuis De Wieken wordt vrijdag 11 maart een ontmoetingsbijeenkomst gehouden. Doel is dat nieuwe inwoners van Hulshorst de mogelijkheid wordt geboden in gesprek te komen met mensen die hier al langer wonen en zo kennis met elkaar te maken. Aanvang 19.30 uur.

Postzegels

De postzegelvereniging Nunspeet komt op zaterdag 5 maart weer bijeen in kerkgebouw De Wheme aan de Ds De Bouterlaan 5 in Nunspeet. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Info::06-30261439.

Taptoe later

Het bestuur van stichting Taptoe Nunspeet heeft besloten de taptoe nog een jaar uit te stellen. De nieuwe datum wordt 1 juli 2023.