Afbeelding
eigen foto

Het tussentijds vertrek van Jeroen Snaterse uit de VVD en het verder gaan als Liberaal Nunspeet heeft voor de VVD geen gevolgen als het gaat om de lijstnummering voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Dat werd door burgemeester Breunis van de Weerd meegedeeld tijdens de zitting van het hoofdstembureau. Van de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen werd geen gebruik gemaakt, alle lijsten zijn in orde bevonden. Dat betekent dat de SGP lijstnummer 1 krijgt, Gemeentebelang 2 en de ChristenUnie 3. Deze drie partijen hebben ieder dertig kandidaten op hun lijst staan met respectievelijk als lijsttrekkers Harm Jan Polinder, Mark van de Bunte en Jennifer Elskamp. Het CDA krijgt lijstnummer 4 met veertien kandidaten en Wichert Stoffer als lijsttrekker. Lijstnummer 5 van de VVD heeft negen kandidaten met Jan Geurtsen als lijsttrekker. Lijstnummer 6 is de PvdA/GroenLinks met zestien kandidaten en Sander Kouwenberg als lijsttrekker. Nieuwe partijen hebben zich in Nunspeet niet aangemeld. In 2018 namen ook Algemeen Belang en De Partij nog deel aan de verkiezingen. Algemeen Belang had eerder al aangegeven zich op te heffen, mede door het vertrek van lijsttrekker Henk Junte naar Leeuwarden.

Er vindt onderzoek plaats naar de haalbaarheid van een ondernemersfonds in de gemeente Nunspeet. Een fonds voor en door ondernemers om gezamenlijke activiteiten te bekostigen. Gedacht kan worden aan de Eibertjesdag in Nunspeet, de Wiekdagen in Hulshorst, de Veluwse Boerenmarkt in Elspeet en de Wilddagen in Vierhouten. Uitgangspunt is dat alle ondernemers via de gemeentelijke belastingen een bijdrage betalen en dat het geïnde bedrag voor de volle honderd procent wordt gestort in een fonds waaruit activiteiten worden bekostigd die de lokale economie versterken en de aantrekkelijkheid van de gemeente voor de inwoners en gasten vergroten. Alles wat de ondernemers aanmerken als hun gezamenlijk belang komt in aanmerking voor financiering.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding