Sneller vergunningen

De gemeente Nunspeet stelt alles in het werk om vergunningen zo snel mogelijk te verlenen en binnen kortere tijd dan tot nu toe het geval was. Burgemeester Breunis van de Weerd deed deze toezegging naar aanleiding van vragen van Ans Pluim (Gemeentebelang).
Aanleiding voor haar is de Schwalbe toertocht die voor zaterdag 5 februari op de agenda staat van de fietstoerclub De Volharding. Door het nog moeten afhandelen van enige administratieve zaken is de vergunning nog niet verleend en kan de vereniging hulpdiensten nog niet inschakelen. Het verlenen van een flitsvergunning kan de oplossing bieden, zo zegt Pluim. Maar wellicht kan die ook voor andere aanvragen worden toegepast.
Burgemeester Van de Weerd zegt dat er alles aan wordt gedaan de vergunning voor De Volharding tijdig rond te krijgen. Omdat er niet zo veel aanvragen op de plank liggen wordt aan adviserende partijen gevraagd zo snel mogelijk hun advies uit te brengen. Voor de vergunning van De Volharding moet nog worden gekeken naar enkele veiligheidsaspecten.
Koos Meijer (CDA Lokaal) ziet dat niet als probleem. “Vorig jaar is voor dit evenement een vergunning aangevraagd. Alleen de datum moet worden gewijzigd, de regelgeving is in de tussentijd niet gewijzigd.” Flitsvergunningen ziet Van de Weerd niet direct verleend, wel een snellere afhandeling van de vragen.

Kapvergunning

Vervolg van voorpagina

Het bezwaar was gericht tegen het niet conform de wettelijke verplichtingen publiceren van de aanvraag van de kapvergunning. En tegen het feit dat het, volgens de bezwaarde, gaat om een monumentale boom. Het nooit formeel vaststellen van de Bomenverordening 2016 maakt dat er geen vergunning nodig was voor het kappen van de boom. Dat maakt dat de aanvraag niet in behandeling had moeten worden genomen. Inmiddels is er een bomenverordening en moest de kap alsnog daaraan worden getoetst. Hieruit blijkt dat het niet gaat om een gemeentelijke boom en deze ook niet in een boomzonegebied staat. De boom is weliswaar meer dan tachtig jaar oud, maar voldoet niet aan de eis dat deze nog minimaal tien jaar levensvatbaar moet zijn. Dat alles maakt dat het bezwaar ongegrond wordt verklaard en de boom alsnog zonder vergunning het loodje legt.

Kringloop

In het artikel over GAiN Kringloopwinkel in de krant van vorige week, is een fout gesloten. Er staat ten onrechte geschreven dat de winkel op maandag open is. Dat is niet het geval. De juiste openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.