Veenweg wordt opgeknapt

Indien er een wat langere periode van droogte is, gaat de gemeente onderhoud plegen aan het laatste deel van de Veenweg. Die toezegging deed wethouder Marije Storteboom naar aanleiding van vragen van Karel van Bronswijk (CDA Lokaal).
In het verleden was er een plan dit deel van de Veenweg af te sluiten. Een motie vanuit de raad acht jaar geleden maakte dat een streep door dit plan werd gezet. Maar de staat van de weg is inmiddels, volgens Van Bronswijk zo slecht dat wandelaars en fietsers in diepe gaten terecht komen en mensen in een hek of prikkeldraad terecht komen.
Recent is een ambulance nog net op tijd een andere weg gewezen om tijdig hulp te kunnen bieden aan een vrouw die onwel was geworden. Het stukje Veenweg staat namelijk in de navigatie als kortste route. Volgens Van Bronswijk is het zaak te kijken of het betreffende stukje weg hieruit kan worden gehaald en wellicht de toegang naar de weg minder aantrekkelijk kan worden gemaakt.
De weg komt volgens Storteboom niet voor op de gemeente wegenlegger. Maar het plan is de weg op zo kort mogelijk termijn op te knappen. Ze wil wel onderzoeken of de weg uit de navigatie kan worden gehaald, maar in de praktijk is dat een lastige zaak. Het feit dat voor de tweede keer een ambulance de mist dreigde in te gaan kan daaraan een bijdrage leveren. Ze wil ook kijken welke mogelijkheden er zijn de toegang naar de weg minder aantrekkelijk te maken.

Stemmen

Vervolg van voorpagina

Ook wordt gesproken met instellingen en wordt gekeken welk materiaal hen kan worden toegezonden zodat zij hun cliƫnten kunnen informeren over de verkiezingen maar hen ook trainen hoe gestemd moet worden. Jennifer Elskamp hecht er veel waarde aan dat mensen uit beide groepen kunnen stemmen en er oplossingen zijn voor het probleem dat ze in het stembureau wel kunnen worden ondersteund maar dit in het stemhokje zelf niet is toegestaan.

Open huis basisschool Hulshorst

Het integraal kind centrum Prinses Beatrixschool in Hulshorst (IKC) houdt dinsdag 9 februari open huis. Dit tussen 18.30 en 20 uur. De school is gevestigd aan de Hoefslag. De Prinses Beatrixschool is een protestants, christelijke basisschool. De school kent korte lijntjes met de ouders. Vanuit de christelijke visie is elke leerling welkom. Opvang en onderwijs wordt geboden voor kinderen van nul tot twaalf jaar. De school ligt te midden van veel groen en speelmogelijkheden. Tijdens het open huis kan kennis worden gemaakt met het schoolteam onder het genot van koffie of thee.