Snelheid gaat toch omhoog

Bewoners van de Kienschulpenweg voelen zich niet gehoord in hun bezwaren tegen de verhoging van de maximumsnelheid op deze weg en de Industrieweg van dertig naar vijftig kilometer.
Het gaat dan onder meer om de gevaren die men ziet ontstaan op de kruising van de Kienschulpenweg met de Jap Topweg en de Van Oordtstraat. De laatste weg is de toegangsweg naar de begraafplaats Nunspeet-West.
Om de bewoners de kans te bieden hun bezwaren te uiten komt de verhoging van de maximum snelheid in februari op de agenda te staan van de raadscommissie Ruimte op verzoek van Koos Meijer (CDA Lokaal). Aanleiding is een mededeling van wethouder Marije Storteboom als vervolg op een eerder antwoord van wethouder Mark van de Bunte. Die had aangegeven hoe het besluit om dertig kilometer in te voeren in het verleden tot stand is gekomen.
Omdat hierdoor wellicht de indruk is ontstaan dat de snelheidsregime gehandhaafd blijft heeft Storteboom kenbaar gemaakt dat de verhoging naar vijftig kilometer een gevolg is van de beoogde verkeersafwikkeling na herinrichting van het Stationsplein.

Toegangscode zwemles blijft

Ten aanzien van het tonen van het coronatoegangsbewijs voor zwemlessen aan kinderen blijft de leiding van zwembad De Brake vast houden aan de landelijke regels. De uitspraak van de rechter rond het zwembad in Hilversum brengt daarin geen verandering. Met name omdat dit bad vrijwel uitsluitend wordt gebruikt voor de diploma’s A, B en C en daarop ook is ingericht. Dit in tegenstelling tot het Nunspeetse bad.
Dat maakt dat de regel blijft gelden dat kinderen tot achttien jaar geen coronatoegangsbewijs nodig hebben. Ouders mogen kinderen helpen zich om te kleden, maar moeten een coronatoegangsbewijs laten zien. Deze plicht blijft ook van toepassing vanaf achttien jaar voor de publieke binnenruimte van een locatie voor sportbeoefening waaronder de kleedkamers. Ouders en begeleiders mogen niet als publiek aanwezig zijn. De basisregels gelden ook voor zwemmen.
In de praktijk zijn er, zo blijkt uit het antwoord op een verzoek van Harm Jan Polinder (SGP) het coronatoegangsbewijs te schrappen bij zwemlessen, de controle op het bewijs nauwelijks problemen op te leveren. In de meeste gevallen wordt binnen de familie of vrienden- en kennissenkring het probleem opgelost.

Jongeren

Vervolg van voorpagina

Van de Bunte bekijkt of meer maatregelen mogelijk zijn. Volgens Van Klompenburg zijn de jongeren vooral in de late uurtjes actief.