Monument

Vervolg van voorpagina

Bij het vormgeven van het oorspronkelijke monument in de jaren na de Tweede Wereldoorlog was al aangegeven dat niet alle slachtoffers uit de oorlog op het monument staan. De initiatiefgroep bestaat uit Gerrit Storteboom, Gert Bos en Dick Baas. Met ondersteuning van Ad Sulman van Nuwenspete is een zo volledig mogelijke inventarisatie uitgevoerd. Burgemeester Breunis van de Weerd spreekt van een waardevol initiatief. Hij vindt dat het plan bijdraagt aan het besef dat nooit mag worden vergeten welke offers zijn gebracht voor de vrijheid en het belang daarvan blijvend moet worden onderstreept.

CDA onderzoekt woonwensen

CDA Lokaal houdt een enquête rond de woningbouw in de gemeente Nunspeet. Onder meer wordt gevraagd wat de inwoners op dit terrein wenselijk vinden, aan welk soort woningen behoefte bestaat en hoe nieuwe wijken moeten worden ingericht. Ook wordt de vraag gesteld of betaalbaarheid belangrijker is dan een ruime opzet en groen en de wijk en of hoger moet worden gebouwd. Of dat meer efficiënte woningen op maat moeten worden gebouwd. De lijst bestaat uit twintig vragen. Het invullen neemt ongeveer een kwartier in beslag. Lijsttrekker Wichert Stoffer hoopt dat de lijst wordt ingevuld door mensen in alle leeftijdsgroepen om zo een goed beeld te krijgen. Invullen via https//nl.surveymonkey.com/r/goedwonen

Vragen rond verdwijnen standplaatsen

Er moet snel duidelijkheid komen over het opzeggen van de huur van kampeerplaatsen op park Bad Hoophuizen. Dat is de mening van André Timmerman die signalen over het opzeggen van de contracten heeft ontvangen van bezitters van deze contracten. De plekken worden ingevuld met nieuwbouw van recreatiewoningen. Hierdoor moeten in de ogen van de fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks mensen met een kleine beurs plaatsmaken voor kapitaalkrachtigere toeristen. Volgens wethouder Jaap Groothuis is in het bestemmingsplan vastgelegd dat er vijftig toeristische plaatsen worden behouden. Door een ambtenaar van de gemeente is aan de parkorganisatie gevraagd om zo spoedig mogelijk antwoord te geven op de vraag waar deze worden gerealiseerd. Zodra dat antwoord binnen is, wordt Timmerman geïnformeerd. Naar aanleiding van de vraag van hem of de gemeente het in overeenstemming vindt met het toeristisch beleid dat er op het park steeds meer standplaatsen voor kampeermiddelen verdwijnen, zegt de wethouder de afspraken te volgen zoals deze zijn vastgelegd in het bestemmingsplan.