Tevreden gezichten in de boekhandel.
Tevreden gezichten in de boekhandel. eigen foto

Frans en Ingrid Davelaar nemen boekhandel Osinga in Nunspeet over en wel op 4 april. Joop en Maud Osinga dragen ook de business to business klanten over.

De reuring rondom de coronacrisis ging ook niet aan Frans Davelaar voorbij. De crisis heeft zoals bij vele bedrijven en organisaties ook invloed gehad op de markt van Office Supplies en boeken. Frans Davelaar is niet de man die snel bij de pakken neerzit. ,,Je moet toch altijd door”, zegt de Soester opgewekt. ,,Wij mogen niet eens klagen. Kijk eens naar de horeca en de reisbranche. Die hebben echt moeilijke maanden achter de rug.”
De ondernemer geeft aan dat er bij een overname altijd verandering te merken zullen zijn. Desondanks staat het Frans en Ingrid voor om de uitstraling, de naam het libris lidmaatschap en het Osinga "gevoel” samen met de medewerkers verder voort te zetten en niet te willen veranderen.
Voor Frans Davelaar is juist een team van loyale medewerkers de hoeksteen van een - zijn bedrijf. ,,Je kan als ondernemer veel willen en veel gegund krijgen. Een goede relatie met je klantenkring en je netwerk is goud waard. Maar de medewerkers moeten het uiteraard ook doen. Ik ben blij en bovenal trots dat de gewaardeerde en ervaren krachten deel blijven uitmaken van de boekhandel. Ook Joop Osinga zal de komende maanden helpen en actief betrokken blijven om het stokje zo goed mogelijk over te dragen. Met de huidige medewerkers van Osinga, de goede overdracht van Joop en Maud en met medewerking van alle huidige relaties zie ik de toekomst positief tegemoet.”