Woningbouw

Vervolg van voorpagina

Nu wordt hij ineens geconfronteerd met in de toekomst een uitzicht op een appartementencomplex. Hij vreest verlies aan uitzicht en aantasting van zijn privacy. De Raad van State deelt de mening van de gemeenteraad dat de bouw van een appartementencomplex op de betreffende hoek is gewenst gezien de grote behoefte aan woningen in Elspeet. Het hoogste rechtscollege vindt dat de gemeenteraad dit voldoende aannemelijk heeft gemaakt en dat door de bezwaarde aangevoerde argumenten niet tot een ander standpunt leiden.
Van belang is dat het plan naar aanleiding van de bezwaren is aangepast en een maximale bouwhoogte van elf meter wordt toegestaan. Dat is, zo wordt geoordeeld, maar een meter hoger dan op grond van het huidige bestemmingsplan is toegestaan. Bovendien blijven de bomen tussen het pand van de bezwaarde en de nieuwbouw in stand. Hierdoor is geen directe inkijk in de woning van de bezwaarde mogelijk.
Ook de bezwaren tegen de toename van het verkeer worden door de Raad van State niet gedeeld. De wegen in de directe omgeving van het plangebied zijn voldoende in staat de toename van verkeersstromen te verwerken. Mede omdat in het gebied sprake is van éénrichtingsverkeer. Bovendien mag de in- en uitrit van de garage bij het complex niet mag uitkomen op de Nachtegaalweg of het kruispunt met de Stakenbergweg. Hierdoor rijdt verkeer van en naar het appartementencomplex niet rechtstreeks langs de woning van de bezwaarde.

Burgemeester

"Alhoewel ik het burgemeestersambt een prachtige baan vind, heb ik toch besloten er na de eerste termijn een punt achter te zetten. Ik heb gemerkt dat ik - met name door de beeldvorming vanwege mijn persoonlijke geloofsovertuiging - de afgelopen twee jaar in deze tijden van polarisatie voor de Nunspeetse samenleving niet de bruggenbouwer en verbinder kan zijn die ik graag zou willen zijn”, aldus Van de Weerd.
Hij geeft aan de komende maanden zich vol overtuiging in te zetten voor de gemeente Nunspeet. "Wanneer er na de verkiezingen komend voorjaar een nieuwe gemeenteraad is gevormd, draag ik eind mei het stokje over aan een opvolger.”
Door de fractievoorzitter van de partijen in de Nunspeetse gemeenteraad is kennis genomen van de mededeling van de burgemeester dat hij niet in aanmerking wil komen voor herbenoeming voor een tweede ambtsperiode. Men geeft aan begrip te hebben voor de overwegingen van hem om tot de moeilijke keuze te komen te stoppen.
Zo zeggen Jan Geurtsen en René Slager van de VVD: "We hebben veel respect voor zijn mening en vinden het dan ook een verstandig besluit."