Stationsplein

Vervolg van voorpagina

Plan is de kap uit te voeren voor 15 maart, de aanvang van het broedseizoen. De banners met een schets van het plangebied rondom de locatie van de Stroopstok worden nog deze maand vervangen door banners met daarop het vastgestelde definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Stationsplein. De herinrichting van het Stationsplein omhelst onder meer de aanleg van twee tunnels ter vervanging van de huidige spoorwegovergang in de Elspeterweg.

Bestemming
horeca

Het pand Dorpsstraat 4 krijgt een nieuwe bestemming ‘horeca’. De huidige bestemming is centrumdoeleinden. Tijdens de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen waarin de gewijzigde bestemming wordt geregeld zijn geen bezwaren ingediend.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet geeft aan dat een horecabestemming hier goed denkbaar is. De functie past goed op de betreffende plek en kan, zo wordt aangegeven, met de andere horecagelegenheden, het entreegebied van het dorpscentrum versterken.
Ook draagt de nieuwe functie bij aan een betere uitstraling van de panden. Met de wijziging kan ook medewerking worden verleend aan het verzoek de openingstijd te hanteren van één uur ’s nachts. De vestiging van zware horeca wordt uitgesloten.

Spotje 'Koop Lokaal' voortgezet

Het spotje Koop Lokaal! is in ieder geval tot en met eind februari te beluisteren op RTV Nunspeet. Het spotje is opgenomen door de gemeente Nunspeet in samenwerking met de ondernemersverenigingen met als doel de laatsten te ondersteunen tijdens de gedeeltelijke lockdown.

Uitgegaan wordt van een bereik van honderdduizend luisteraars. Het spotje wordt tijdens de huidige lockdown periode uitgezonden sinds december. De kosten bedragen 2.100 euro en worden betaald uit het door de gemeenteraad beschikbare budget van een half miljoen euro.

Het spotje heeft tot doel inwoners er bewust van te maken dat elke lokale uitgave een lokale ondernemer steunt. Maar daarnaast om verdere economische teruggang tegen te gaan en zo het optreden van faillissementen en leegstand in het centrum zo veel mogelijk te voorkomen. Aangegeven wordt door het college van burgemeester en wethouders dat de reserves van ondernemers ondertussen heel beperkt zijn en sluitingen zijn te verwachten wanneer de ondernemers geen inkomsten meer hebben.