Pauzewoning recreatiepark

Een verzoek van de eigenaar van een recreatieverblijf op het park Hulshorsterhout maakt dat per recreatiepark een extra pauzewoning wordt toegestaan. Veel mensen zullen het park overigens beter kennen van de oude naam: De Trippenmaker. Binnen de gemeente Nunspeet zijn in totaal 43 recreatieverblijven als pauzewoning in gebruik. Zodra er één vrij komt, wordt op basis van een wachtlijst bekeken welk persoon hiervan gebruik kan maken. In 2021 is aan 35 mensen een vergunning verleend voor het tijdelijk bewonen van een pauzewoning. Een zelfde aantal heeft in 2021 reguliere woonruimte gevonden.
De krapte op de woningmarkt maakt wel dat het merendeel van de bewoners gebruikt maakt van de mogelijkheid de termijn van een jaar met een half jaar te verlengen om andere woonruimte te vinden. De meeste mensen die een reguliere woning vinden, blijven met veertien personen in Nunspeet. Twee bewoners vonden een woning in Elspeet, één in Hulshorst. Verder in Elburg (4), Harderwijk (3) en twaalf in andere plaatsen. Een aantal parken, zo zegt het college, leent zich prima voor de tijdelijke huisvesting voor de doelgroep ‘mensen die in scheiding liggen’ en waar kinderen in het spel zijn. In deze doelgroep is een toenemende vraag naar pauzewoning. Een extra woning is alleen toegestaan indien de eigenaar dan wel de vereniging van eigenaren geen bezwaar heeft tegen een extra pauzewoning.

Programma SGP

Vervolg van pagina 5.

De SGP spreekt zich uit tegen (sport)evenementen op zondag en de winkelopenstelling op zondag. Doelstellingen en activiteiten van subsidieontvangers mogen niet in strijd zijn met de Bijbel. Aangegeven wordt dat het gemeentebestuur er moet zijn voor de gehele samenleving en de gemeente zich hard moet maken voor de meest kwetsbaren. Buurtpreventie, WhatsAppgroepen en AED projecten moeten worden gestimuleerd. Er moet actief worden ingezet op matiging van alcoholgebruik, het gebruik van alcohol op straat moet verboden blijven. Wijkagenten moeten zichtbaar zijn op straat. In iedere kern moet een steunpunt zijn waar burgers de wijkagent kunnen spreken. Er worden geen coffeeshops toegestaan. De SGP spreekt zich uit voor behoud van de huidige locaties van de brandweerkazernes. Zolang de aanrijtijden van de ambulances niet voldoen aan de wettelijke eisen, blijft de First Responder in Elspeet gehandhaafd. Gratis parkeren moet worden gehandhaafd, winkelcentra moeten aantrekkelijk worden gehouden door onder meer goed onderhoud. In Elspeet moet de realisatie van de bedrijvenstrip worden voortgezet. Bedrijfskavels worden zo veel mogelijk uitgegeven aan lokale bedrijven met lokale werkgelegenheid.