Extra woning bouwen

Op het perceel Bredeweg 35 in Hulshorst mag een extra woning worden gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders gaat hiermee in principe akkoord.
De bouw wordt mogelijk door het slopen van de aanwezige agrarische bebouwing. Eén van de aanwezige schuren op het terrein heeft op dit moment de aanduiding specifieke vorm van wonen-plattelandswoning. Het college constateert dat deze aanduiding verkeerd is en niet correct. De schuur is in gebruik als zodanig en niet als plattelandswoning. Dat maakt dat de oppervlakte van de schuur kan worden meegenomen in het aantal te slopen vierkante meters bedrijfsbebouwing.
Daarmee wordt voldaan de eisen die in het kader van het functieveranderingsbeleid worden gesteld aan de bouw van een extra woning. Met de eigenaar is door de gemeente een overeenkomst gesloten betreffende de kosten, zoals eventuele planschade. Die kosten komen geheel voor zijn rekening.

HART of HARD voor jongeren?

In de Nunspeter Koerier van 7 december stonden twee opvallend tegenstrijdige (?) berichten. Op pagina 3 is het CDA terecht boos op de gemeente Nunspeet, omdat het college niet open staat voor de bouw van (verplaatsbare) tiny houses. Vooral jongeren worden hiermee buitenspel gezet. Op pagina 19 wordt gerept over een proef met de bezettingsnorm voor sociale huurwoningen. Er worden soms ruime woningen toegewezen aan kleine of eenpersoonshuishoudens. Er zijn echter lange wachttijden in verband met de huidige krappe woningmarkt en men wil graag voorrang geven aan huishoudens van drie of meer personen als er ruime woningen beschikbaar komen. De gemeente Nunspeet is van mening dat huurders zo passend mogelijk moeten worden gehuisvest. Een gemeente met HART voor jongeren, moet zich niet zo HARD opstellen en ruim baan geven aan de bouw van tiny houses. 

Ingezonden door Marga von Reth.

Nunspeet wint oefenduel

vv Nunspeet heeft zaterdag op eigen veld de oefenwedstrijd tegen FC Horst met 3-2 gewonnen. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via Haico Epe. Vier minuten later een tweede treffer voor de bezoekers en die kwam op naam van Ronald Lok. Via twee doelpunten van Vincent Huisman stond het na ruim vijftig minuten weer gelijk. Dominique van de Grift bepaalde de eindstad op 3-2. Zaterdag 8 januari staat het volgende oefenduel gepland voor Nunspeet. In Emmeloord wacht dan vanaf 15.00 uur Flevo Boys.