Afgelastingen

Het stamppottenbuffet dat woensdag 15 december door de buurtvereniging Hulshorst zou worden gehouden vindt geen doorgang in verband met de coronamaatregelen. Ook de lichtjeswandeling vrijdag 17 december over het landgoed Hulshorst is afgelast om dezelfde reden.
Gekeken wordt of beide activiteiten op een later tijdstip alsnog aan het programma voor 2022 kunnen worden toegevoegd. Streven is dit dat te doen in het voorjaar van 2022.
Daarnaast vindt ook het korenconcert van Canto Felice dat zaterdag 18 december in het dorpshuis De Wieken zou worden gehouden met tien koren geen doorgang.

Seniorenmiddag

Nunspeet in de Kunst houdt, in het kader van Winterlicht, woensdag 22 december een lunch voor senioren in De Hoeve van Nunspeet aan de Elspeterweg.
Er wordt een warme lunch aangeboden, bestaande uit een kop soep met een broodje, een hoofdgerecht met garnituur en een kop koffie met iets lekkers na. Omdat er rekening moet worden met de anderhalve meter afstand is er plek voor maximaal zestig personen. Een geldige QR code is vereist.
De kosten bedragen tien euro die zowel vooraf in het kantoor van Nunspeet uit de kunst kunnen worden betaald als op de dag zelf in De Hoeve. Bij aanmelding moet worden aangegeven of men eventueel vegetarisch eet. En bij meerdere personen of deze uit eenzelfde huishouden komen, zodat de verplichte afstand niet behoeft te worden gehouden. Aanmelden kan via info:nunspeetuitdekunst.nl of 0341-274747.

Toeristenbelasting

Onderzoek naar een eventuele nieuwe methode voor de inning van toeristenbelasting wordt verschoven naar het voorjaar van 2022. Dat geven de wethouders Marije Storteboom en Leen van der Maas aan in een mededeling aan de leden van de commissie maatschappij en middelen. De planning was erop gericht eventueel al vanaf 2022 te komen tot een andere heffingswijze van de recreatieve heffingen. Voor 2021 was hiertoe verder onderzoek gepland in overleg met de recreatieondernemers en raad. Door de maatregelen rond corona kon daaraan tot nu toe geen gevolg worden gegeven.

Winterlicht

Het Winterlicht is door Nunspeet Onderneemt Samen (NOS) verplaatst naar zaterdag 18 december tussen 12.00 en 17.00 uur. Dit besluit is genomen omdat alle winkels in verband met de corona maatregelen na 17.00 uur moeten worden gesloten. Lees meer op nunspeterkoerier.nl