Afbeelding
Shutterstock

Jumbo mag uitbreiden van commissie

Algemeen

Het gebouw van de voormalige supermarkt Emté gaat tegen de vlakte. Het gebouw is eigendom van supermarktketen Jumbo die met de gemeente Nunspeet overeenstemming heeft bereikt over de gewenste uitbreiding van de Jumbo supermarkt aan de Industrieweg in Nunspeet.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om een flinke uitbreiding tot tweeduizend vierkante meter winkeloppervlak naast een groter magazijn. De naast gelegen parkeerplaats blijft grotendeels beschikbaar als openbaar parkeerterrein. Rond het totale complex moet wel een hek worden geplaatst. Wethouder Jaap Groothuis neemt aan dat de kosten daarvan voor rekening van de Jumbo komen. Indien het anders is laat hij het de raad weten.

Even leek het mis te gaan tussen de Jumbo en de gemeente. Aan die tijd werd nog fijntjes herinnerd door Koos Meijer (CDA). In een van de eerste tekeningen voor de herinrichting van de stationsomgeving was de tunnelbak ingetekend tot bijna de voordeur van de Jumbo. Dat leverde een woedende reactie op van de manager die de raad te verstaand gaf dat dit niet de bedoeling was.

Alle partijen zijn nu tevreden. Corrie Jansen (Gemeentebelang) is blij dat het niet de door haar gevreesde platte doos wordt na de uitbreiding. Evert Leusink (ChristenUnie) spreekt van een architectuur technisch hoogstandje en een fraaie entree van Nunspeet.