Reconstructie weg vertraagd door bodemverontreiniging

Bij de onderzoeken die zijn uitgevoerd voor de reconstructie van de Ds. Martiniuslaan in Nunspeet zijn verschillende verontreinigingen aan het licht gekomen. Dat maakt dat tienduizend euro extra aan voorbereidingskrediet nodig is bovenop de 22.500 euro die hiervoor al eerder beschikbaar was gesteld.
Het bodemonderzoek heeft zich vooral gericht op de bodem onder het parkeerterrein. Daarnaast is gekeken naar de effecten van de reconstructie voor de aanwezige nomen en is er een asfaltonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten maken dat een nieuw ontwerp moet worden opgesteld voor de reconstructie maar dat kan pas na het aanvullende bodemonderzoek.
De totale kosten van de reconstructie van de weg worden geraamd op tweehonderdduizend euro. Het is nog niet bekend wanneer met de werkzaamheden kan worden begonnen.

Postzegelbeurs in De Wheme

In kerkgebouw De Wheme komt zaterdag 4 december de postzegelvereniging Nunspeet bijeen. De in 1976 opgerichte vereniging voor liefhebbers van postzegels, geeft aan dat de corona maatregelen in acht genomen worden. De bijeenkomst aan de Ds De Bouterlaan 5 begint om 13.15 uur.

Kunstenaars in de etalage

Nunspeet krijgt in december extra aandacht met de WinterLichte etalages. "Een groot aantal winkeliers heeft de etalage beschikbaar gesteld voor het exposeren van kunst van lokale kunstenaars”, aldus Daphne van Beuningen. Samen met kunstenares Emmie Vos organiseert ze voor de vijfde keer ‘WinterLicht.' Lees verder op pag. 15. Op zaterdag 11 en 18 december worden er WinterLichte wandelingen langs de etalages gehouden. Wie mee wil wandelen, kan zich vanaf 11.00 verzamelen bij Dorpsherberg De Roskam. "Dit alles onder de geldende corona maatregelen. Deelname is gratis." Info: nunspeetuitdekunst.nl

Parkeren

Vervolg van pagina 7

Er worden stickers aangebracht op de bestaande bebouwde kom borden. Daarmee is een bedrag gemoeid van rond de 120 euro. Daar bovenop komt drie uur aan arbeidsloon, waardoor de totale kosten 300 euro gaan bedragen. Na publiceren van het besluit tot het instellen van het parkeerverbod kan hier nog wel bezwaar tegen worden aangetekend. Indien dat gebeurt moet een heroverweging plaatsvinden van de te nemen maatregelen.