Inclusie agenda

In samenspraak met de eerste drie doelgroepen heeft het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders de Inclusie Agenda 1.0 gemeente Nunspeet opgesteld. Het gaat om klankbordgroepen ouderen, mensen met een beperking en mensen met een LHBTI+ achtergrond. In de komende jaren worden ook andere doelgroepen benaderd voor deze agenda.
Doel van de gemeente is te komen tot een gemeente waarin iedereen gelijke kansen heeft, iedereen erbij hoort en niemand impliciet of expliciet wordt gediscrimineerd. Er zijn 34 actiepunten in de agenda opgenomen. Onder meer gaat gewerkt wordt aan het toegankelijker maken van de openbare ruimt en zijn er punten opgesteld die het inclusief sporten bevorderen. Communicatie richting de burger moet begrijpelijker worden gemaakt en wordt door de gemeente uiting gegeven aan de sociale acceptatie van mensen met een LHBTI+ achtergrond.

Extra info over vaccineren

In de Veluvine in Nunspeet kan vrijdag 10 december extra informatie en voorlichting worden verkregen over het coronavirus en de coronavaccinatie. Ook kan men zich direct laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken. Met de vaccinatie wil het kabinet verspreiding van het virus voorkomen. Een vaccinatie beschermt mensen zelf maar ook de mensen om hen heen. Iedereen heeft zelf het recht te beslissen of men al dan niet een vaccinatie wil. De pop-up locatie in de Veluvine is geopend van 11 tot 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op: www.ggdnog/corona/corona-vaccinaties/vaccinatietouer-door-de-regio

Incidentele corona subsidie

Corona heeft ook in 2021 gezorgd voor een flink verlies voor Elspeets Fanfarekorps waar de onkosten, zoals de huur, wel doorliepen. Maar activiteiten konden geen doorgang vinden. Dat is reden voor het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders het korps nu te hulp te schieten. Het korps krijgt een incidentele subsidie toegekend van 16.868,69 euro. Dat is de helft van het bedrag dat aan verlies is geleden. Het gaat om een voorschot subsidie.

Stolpersteine

Aan de Esdoornlaan herinneren de stenen aan het pension waar Joseph Lion (68) en Henriette Lion-Herz (63) en hun twee kleinzonen Gunther (17) en Walter (16) Zilversmit verbleven. De kleinzonen overleefden de oorlog en gingen naar Canada. Hun grootouders kwamen 31 oktober 1944 om het leven in Auschwitz. Bij alle Stolpersteine staat een paaltje met een QR code om meer te lezen via de smartphone.