Lucas Hoekman, trainer-coach van vv Nunspeet.
Lucas Hoekman, trainer-coach van vv Nunspeet. Niels Boersema

Lucas Hoekman: ‘vv Nunspeet is op de goede weg’

Algemeen

In de gemeente Nunspeet werden zaterdagmiddag alle vier de wedstrijden van de standaardelftallen, bij de plaatselijke voetbalverenigingen, afgelast vanwege coronabesmettingen. Zo ook bij vv Nunspeet dat het duel tegen Go Ahead Kampen niet door zag gaan. Trainer Lucas Hoekman vond dit jammer, omdat zijn team drie overwinningen op rij had geboekt, terwijl de tegenstander juist driemaal had verloren.

Eric Kroes

Het vlaggenschip van vv Nunspeet speelde vriendschappelijk om in het ritme te blijven. Dat lukte in een duel tegen een combinatie elftal van Urk 2/-23. Ook deze tegenstander werd naar huis gestuurd met een nederlaag, namelijk 5-1. Ondanks de coronaperikelen maken we een eerste korte terugblik op de afgelopen maanden met Nunspeet-trainer Lucas Hoekman. De stand op de ranglijst is met een vijfde plaats goed te noemen en daar is Hoekman dan ook over te spreken. “Als je ziet waar we nu staan, zijn we zeker op de goede weg. Aan het begin van het seizoen hebben we een speelwijze bij de selectie neergelegd hoe we wilden gaan voetballen. Dat is ‘hoog’ druk zetten, de bal afpakken en daarna snel omschakelen.”

Het elftal moest wennen aan deze speelwijze en vooral aan de bal kan het volgens de hoofdtrainer nog beter. Toch vallen de puzzelstukjes al behoorlijk op zijn plaats, gezien de laatste drie overwinningen. Daar is Lucas Hoekman dan ook content mee en hij verklaart dat de eerste helft van de laatste competitiewedstrijd, tegen DTS Ede, hiervan een mooi voorbeeld was. Vooral om hoe zijn elftal deze speelwijze uitvoert en dominant is op het veld. Nu iedereen doordrongen is van het feit hoe deze speelwijze kan en uitgevoerd dient te worden, komt de volgende stap in het proces. Lucas Hoekman: “We hebben zestien gelijkwaardige spelers, dus nu is het zoeken welke spelers elkaar goed aanvullen in het veld. Welke spelers er ook op de reservebank zitten en mogen invallen, wij worden daar niet zwakker van en dat is goed om te weten. Echter, we zullen best nog wel wedstrijden gaan verliezen, omdat dit bij voetballen hoort.”
Gevraagd naar het vervolg van de competitie, is het afwachten geblazen. Hoe snel het virus kan toeslaan, blijkt wel in de afgelopen weken. Wat gaat bijvoorbeeld de KNVB doen nu de sportverenigingen hun accommodaties tot en met 18 december na 17.00 uur gesloten moeten houden.

Dat baart Lucas Hoekman zeker zorgen, want niet trainen en wel op zaterdagmiddag voetballen is onverantwoord. Maar dat gegeven biedt ook weer een uitdaging, want in zijn lange trainerscarrière heeft deze hoofdtrainer dit niet eerder meegemaakt. “We wachten af wat de KNVB besluit. Misschien laten ze eerder de winterstop ingaan en starten we eerder in januari 2022? Als het aan mij ligt, zullen we zeker op de zaterdagen blijven trainen om enigszins de conditie op peil te houden.”